Simonffy Peti búcsúdala a magyar szalagavatók főcímdala lett!

Rovat

Megosztás

Simonffy Petit néhány évvel ezelőtt ismerhettük meg Magyarország egyik YouTube-os zenészeként, aki különböző dalokhoz készít átdolgozást, és ezekhez pedig egy-egy zenei videót. Egyik kedvence akkoriban ByeAlex volt, a vele készült interjúnkból az is kiderül, hogy még mindig úgy rajong-e a fiatal videós az énekesért, mint három évvel ezelőtt.

Hatalmas elismerést is kapott ByeAlex-től, Facebook oldalán megosztotta Kedvesem-átdolgozását.

Tavaly irtó sok Kedvesem feldolgozás volt. Ezek közül nekem ez lett az egyik fő kedvencem:

Közzétette: ByeAlex – 2014. január 1.

 

Már lassan három éve, hogy feltöltötted ByeAlex dalának, a Kedvesem-átdolgozását. Még mindig az egyik kedvenc előadóid közé sorolható az énekes?

Igen, még mindig oda sorolható.

Egyszerűen elképesztő, hogy mennyire változatos módon fejezi ki magát a zenén keresztül. Szóval továbbra is hallgatom a zenéit, és terveim közt szerepel, hogy majd át is dolgozzak még párat.

 

A legismertebb dalod talán az Osztályszám, melyet te magad írtál a középiskolai szalagavatódra. Sok időbe telt, mire a dalszöveg összeállt benned? Hogyan fogalmazódtak meg benned a sorok?

https://www.youtube.com/watch?v=c4vzdCVxX3s

 

A refrén hamar megszületett. A szalagavatóm évében már az első hónapokban elénekeltem az osztályomnak, és nekik is tetszett. Mondták, hogy fejezzem be a dalt. Na, innentől kezdve jöttek a nehézségek. Januárban volt a szalagavató, és előtte 1 héttel lett megírva a dal, és előtte 2 nappal lettek befejezve a felvételek. Életem első zenefelvétele volt.

Az Osztályszám felújított változata:

https://www.youtube.com/watch?v=lCsVPrZtV64

 

Peti búcsúdala egyébként az egyik legnépszerűbb szalagavatós tanár- és diákbúcsúztatós dal lett, rengetegen énekelték már el életük egyik legfontosabb eseményén.

Tartod a kapcsolatot bármilyen formában a középiskolai osztálytársaiddal?

Persze. Időnként össze szoktunk ülni sörözni pár volt osztálytársammal, amúgy meg a legjobb barátaim is a gimiből vannak, szóval velük gyakrabban is találkozok. Idén lesz az érettségi találkozónk is, szóval nyáron összefuthatok pár régi arccal.

Melyik a számodra legkedvesebb átdolgozásod? Mindent összevetve melyiken dolgoztál a legtöbbet?

A kettő nem ugyanaz. A legkedvesebb A Bitó. Szerintem jól el lett találva. De az új Sweater Weather-en dolgoztunk a legtöbbet.

Az elmúlt egy évben már nemcsak cover-videókat találhatunk meg a csatornádon, de különböző témájú vlogvideókat is. Mi volt az oka a váltásnak, illetve a csatornád témáinak kibővítésének?

Azt vettem észre, hogy, ha csak zenélek, akkor a követőim számára nem vagyok eléggé nyitott. Azt látták, hogy van egy srác, aki töltögeti a zenei videóit, de nem ismertek. Ezért kezdtem el vlogolni. Aztán el kezdtem dolgozni is egy filmstúdióban, így kevesebb időm maradt a videózásra, és sajnos rá kellett jönnöm, hogy vlogolni könnyebb, mint zenélni. Ezért inkább azt a szálat erősítettem. Most pedig megint egy nagy rádöbbenés után vagyok, mert nagyon hiányzik a zene, és a követőim is hiányolják. Most Németországban tanulok, de ha hazatérek, akkor újra főszerepet kap a zene, a vlog mellett.

Bohém koncert

Mit tanácsolnál egy olyan tizenévesnek, aki ma cover-videókat szeretne készíteni a YouTube-ra? Hogyan kezdje el, majd építse ki csatornáját?

Amit mindenki. Ne a pénz és a hírnév miatt kezdjenek el videózni! Találjon ki minél egyedibb tartalmat, és ne vegye túl komolyan. Ez most furán hangzik, de meglátszik egy videóson, hogyha nagyon ráfeszül a videózásra, és nem néz ki túl jól. Ja, és mielőtt valaki feltölt egy videót, előtte csináljon pár próbát, mondjuk készítsen el egy komplett videót, mutassa meg az ismerőseinek, aludjon rá egyet, és ha mindenki jót mondott róla, és neki is tetszik, akkor mehet a feltöltés. A jó szándékú kritikákat meg tessék megfogadni, mert nem magadnak, hanem a nézőidnek csinálsz videókat!

IMG_4062

Mi a véleményed a tévés tehetségkutatókról? Szerinted megfelelő egy tizenéves számára az, hogy ott ismerjék meg őt, vagy sokkal nagyobb és szebb lehetőségeket ad a YouTube?

A tévés tehetségkutatókról továbbra is az a véleményem, mint régen.

Aki gyorsan akar híres lenni, annak tökéletesen megfelel, de nem ő lesz az egyetlen, aki ezt az utat választja. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ugyanolyan gyorsan fogja elfelejteni a közönség a TV-s sztárpalántákat, mint amilyen gyorsan megismerte őket.

 

Tisztelet a kivételnek.

 

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

Fotók: Simonffy Péter

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta