Sokszor unatkozol? Fogadd meg négy tanácsunkat!

Rovat

Megosztás

Gyakran unatkozol, és egyetlen elfoglaltságod szabad perceidben a mobilod nyomkodása? Ideje sürgősen változtatnod, és tartalmasabbá – s boldogabbá! – tenni mindennapjaidat!

Ne csak nézz, láss is!

A XXI. századi ember elengedhetetlen kelléke az okostelefon, mellyel minden helyzetben megörökítheti magát. Te is szívesen fotózol, de a könyöködön jön ki a tükör előtti csücsörítés, ágyban fekvős, smink nélküli szelfi háromszöge, netalántán sosem éltél ezekkel? Akkor kezdj el gyűjtögetni egy jobb minőségű fényképezőgépre, és irány a természet! Megannyi szépséget rejt. De akár városnézések során is nagyszerű képeket készíthetsz, vagy akár családodról, barátaidról – hogy nekik se kelljen a tükör előtt való pózoláshoz folyamodniuk.

fotóap

Diktáld te a trendet!

Mindig is érzékeny voltál a megjelenésedre, egy héten kétszer sosem veszed fel ugyanazt a ruhadarabot, a divatmagazinok hűséges olvasója vagy – ha igazak rád ezek az állítások, érdemes lenne megpróbálkoznod a ruhavarrással. Korábban még az általános- és középiskolák tantárgyai közt szerepelt a háztartástan, ahol a lányok a kötéssel együtt elsajátíthatták ezt a tudományt, a mai kamaszoknak azonban eszébe sem jut, hogy ilyen dolgokkal foglalkozzanak. Elvégre online bármilyen ruhát megkapni, miért pazarolnák ilyesmire idejüket?

Való igaz, megvásárolni két pólót jóval rövidebb elfoglaltság, viszont a boltokban forgalmazott áruk minősége nagyon gyenge. Számos közkedvelt márka esetében tapasztaltam, hogy a hibás árut is kitették a polcokra. (Vajon ha egy pulóver már attól foszlani kezd, hogy egy vásárló magára erőszakolta, mi lesz a sorsa, ha gazdája több hónapig hordja?) A ruhák megtervezéséhez jó kézügyesség szükséges, a ceruzával is tudnod kell bánni. Ha azonban veszed az akadályokat, nemcsak klassz hobbit szerzel magadnak, de fényes jövő állhat előtted. S nem utolsó sorban te leszel a legegyedibben öltözködő diák!

varr

 Mozogj mindenekfelett!

Szeretsz sportolni, lételemed a mozgás, de nincs kivel futnod, a kedvenc konditermed pedig bezárt. Kellemetlen helyzet, de van megoldás. Keress egy új sportágat, ami neked való! A bodyart nemcsak a test, de a lélek számára is feltöltődést jelent. Ez a mozgásforma magába vegyíti a pilates, a gyógytorna és a jóga mozdulatsorait. A TRX edzések során a sportolók saját testsúlyukat használják, vázizom- és keringési rendszerüket egyaránt megdolgoztatva. Lovaglás során a láb-hát-has- és vállizmok terhelődnek le. Téves elgondolás tehát, hogy egyedül a ló végez fizikai munkát. Ezen kívül – a bodyarthoz hasonlóan – a lovaglás a lélekre is jó hatással van (nem véletlenül gyógyítják az autista gyerekeket lovas terápiával…). Amennyiben tehetségesnek bizonyulsz, versenyeken is indulhatsz lovaddal. Ha néptáncolni kezdesz, közelebb kerülsz a magyar kultúrához, ezen túl pedig remek barátokat szerezhetsz.

lovagol

Valósítsd meg!

Bátran kezdj saját ötleteid megvalósításába, akármilyen lehetetlennek is tűnnek. Ha van elég kitartásod, egy sziklát is odébb görgethetsz – no persze előtte nem árt egy TRX edzés…

Fotók: Weheartit.com

Ha a mobilod az egyetlen barátod...
A felsoroltak közül melyik hobbi a legszimpatikusabb?

További tippekért kattints ide!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta