Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Egyéb / Hírek / Sorel és Bebe BLS-AED tanfolyamon járt – Elsajátították az újraélesztés gyakorlatát

Sorel és Bebe BLS-AED tanfolyamon járt – Elsajátították az újraélesztés gyakorlatát

Az AHU és a HTCC együttműködésével újabb BLS-AED – segélynyújtói tanfolyamot szerveztek Gáspár Attila mentőtiszt közreműködésével. A tanfolyamok célja, hogy a részvevők elsajátítsák a felnőtt alapszintű újraélesztés (BLS) gyakorlatát. Az oktatáson ezúttal Kembe Sorel és Abebe Dániel, művésznevén Bebe is részt vett.

A tanfolyamon nagy hangsúlyt fektettek az újraélesztés, és a stabiloldalfekvés gyakorlatára. Gáspár Attila, aki BLS instruktorként több mint 10 éve oktat, elmondta, hogy ha az ember még csak meg sem próbálja az újraélesztés folyamatát, akkor annak visszafordíthatatlan következményei lehetnek, ha viszont elkezdi, akkor 60%-os lehet a túlélési esély.

„Ha nem kezdem el a nyomást, az gyakorlatilag visszafordíthatatlan károsodásokat eredményez, amit már a későbbiekben nem tudunk visszafordítani. […] Ha időben kezditek az újraélesztést, akkor 60 %-os a túlélési esély. Ha nem kezditek el, akkor semmi esély. […] Lehetetlen nincs, csak tehetetlen. Ha mindent megtettünk, és nem sikerült, akkor tényleg azt mondja az ember, hogy ez a maximum, de megcsinálta.”

– mondta a mentőtiszt mások tapasztalataira is hivatkozva.

IMG_5093

Fotón balról jobbra: Abebe Dániel (Bebe), Gáspár Attila mentőtiszt, Kembe Sorel

 

Az előadóművészek láthatóan rendkívül jól érezték magukat az oktatáson. Az ízléses humoráradat sem maradt el, így jó hangulatban telt a tanfolyam. A hasznos információk elsajátítása mellett, nagy érdeklődéssel követték a tanultakat. A mentőtiszt a tananyag mellett sikerélményekről, érdekes és megdöbbentő történetekről, tapasztalatokról is beszámolt.

IMG_5097

Fotón balról jobbra: Abebe Dániel (Bebe), Gáspár Attila mentőtiszt, Kembe Sorel

 

„Tudom, hogy ezt most csak ilyen demo dolog, de higgyétek el, ha ezt megjegyzitek, akkor ezt már az életben nem veszik el tőletek, és ha találkozni fogtok ilyennel, sikerülni fog.”

– biztatta Gáspár Atilla a résztvevőket, majd elmesélte az egyik legnagyobb sikerélményét, amikor egy egyszerű reanimációs oktatás után két nappal egy hölgy sikeresen újraélesztette a férjét.

IMG_5114

Fotón balról jobbra: Gáspár Attila mentőtiszt, Kembe Sorel, Abebe Dániel (Bebe)

 

„A világ egyik legnagyobb sikerélménye, hogy egy embert, aki meghalt, azt visszahozzátok az életbe.”

– tette hozzá Gáspár Attila.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share