Spriccelő vérnyomok! Saját macskája tört az életére egy budapesti nőnek

Rovat

Megosztás

Halálra rémült egy budapesti gazdi, mert szeretett macskája, Lizi egyik pillanatról a másikra az életére tört. Az állat a gazdája lábán és karján olyan mély sebeket ejtett, hogy a nőt kórházba kellett szállítani – számolt be róla a Blikk.

Egy családtag értesítette hétfőn nem sokkal éjfél előtt a Speciális Állatmentő Egységet, miután hiába hívták a 112-es segélyhívót, nem érkezett segítség a macska elszállítására.

Többszöri telefonálás ellenére lerázták őket, elmondásuk alapján a diszpécser többször is azt mondta, ilyen esetre nem tud megoldást. Budapesten azonban a veszélyes, illetve veszélyessé vált állat befogására létezik egy kialakított protokoll – kezdte Kodolányi Endre, a Speciális Állatmentő Egység alapítója, aki egy állatorvossal együtt végül maga ment ki a helyszínre.

 

A rémült család az állatmentők kiérkezéséig egy szobába zárta be Lizit, még az ajtókilincset is leragasztották, hogy biztosan ne tudjon kimenni hozzájuk. A megsebesült anyukának van egy gyermeke, őt is féltették.

A falon még látszottak a spriccelő vérnyomok, amikor megérkeztünk. A kollégámmal jól beöltöztünk, biztos, ami biztos. Hálót is vittünk, de nem volt rá szükség. Szerencsére a macska addigra megnyugodott, megsimogattam és betettem a bokszba. Közben anyuka is visszatért a kórházból, ahol ellátták a sebeit – folytatta az állatmentő.

 

Benedek Noémi állatorvos, aki szintén ott volt a helyszínen azt mondta, hogy bár sokan nem gondolják, de a megvadult macskák is képesek mélyen megsebezni valakit, főleg akkor, ha a karmokkal eret találnak.

Lizi két és fél éve él a családjával egy budapesti lakásban, nem érintkezik más állatokkal, így szinte biztosan kizárhatjuk, hogy veszett. A protokoll szerint viszont 14 napig megfigyelés alatt kell tartani. Az agresszív viselkedést belső és külső hatás is okozhatja, idegrendszeri vagy egyéb egészségi problémák. Azt viszont semmi esetre sem ajánlom, hogy a gazdájához visszakerüljön, ugyanis a támadással lett egy szakadék közöttük. Hiába akar jót a gazdi, ha fél és tart a macskától, azt az állat is megérzi – mondta az állatorvos.

Forrás: Blikk

Fotók: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta