Startol a Skool egyéves programja!

Rovat

Megosztás

Szeptemberben új lendülettel folytatódik a fiatal lányok technológiai oktatási és inspirációs programja, a Skool: a nyári tesztprogram sikerét követően egy egész évet átfogó terv megvalósítása kezdődik. A Skool egyéves programsorozata mellett a Prezi is elkötelezte magát, és a Coding Girls nevű kezdeményezésük ezentúl a Skool keretein belül folytatódik tovább. Az első őszi Skool műhely szeptember 6-án, az Ericsson Magyarország székházában lesz, de számos további izgalmas, hosszú távú programmal készülnek a szervezők.

 Sikeresen zárult a nyár, hosszú távú tervekkel indul az ősz

Június közepén indította első műhelyfoglalkozását a Skool azzal a céllal, hogy 11 és 16 év közötti lányok játékos élményeken keresztül ismerkedjenek meg a technológia területével. Azóta több mint 75 lány vett részt az elismert IT vállalatoknál megrendezett programozói műhelyeken és a kéthetes nyári tech-táborban, amelyet a Google Groundon tartottak meg.

A kéthetes nyári tábor a Skool szervezésében:

A foglalkozások szeptember végétől folytatódnak, immár egy szélesebb korosztály számára: 10-16 éves lányok vehetnek részt szombati érdeklődésfelkeltő programokon, illetve iskola utáni, mélyebb technológiai tudást nyújtó foglalkozásokon. Az őszi programok első állomásaként 14-16 éves lányok fejleszthetnek saját mobilalkamazást az Ericsson Magyarországnál.

Skool_1

A 2014/2015-ös Skool tanév színvonalát tovább emeli, hogy a Skool támogatói csapatához a Prezi is csatlakozott, akik szakmai és anyagi hozzájárulással segítik a programok megvalósulását. Az együttműködés keretében a Prezi korábban Coding Girls-nek nevezett programja szeptembertől a Skool szervezésében folytatódik, mely a 16 éves korosztály számára nyújt 10 hetes, heti két alkalmas foglalkozásokat.  A Skool missziója továbbra is az, hogy újszerű formában, élményeken keresztül mutassa meg a fiatal lányoknak a technológia világát. A szervezők szerint azonban fontos, hogy minél több fiatal gazdagodhasson használható technológiai tudással és újfajta gondolkodásmóddal, ami elengedhetetlen a jövőbeni karrierjük szempontjából, ezért már dolgoznak olyan foglalkozások kiépítésén is, melyek nem csak lányoknak szólnak.

„Mikor megálmodtuk a Skoolt, nem csak egy nyárra terveztünk. Ahhoz azonban, hogy hosszú távon építkezhessünk, előbb be kellett bizonyítanunk, hogy van igény arra, amit csinálunk. Pár hét leforgása alatt mintegy 200 lány és szülő érdeklődött és jelentkezett a programjainkra, mely azt mutatja, valóban hiánypótló programokról van szó. És ami a legnagyobb siker számunkra, hogy több olyan lány távozott a kéthetes nyári táborból, akikben megerősödött, hogy technológiai területen szeretnének tovább tanulni. Nagy terveink vannak, amelyeket szeptembertől elkezdünk megvalósítani” – mondta Koleszár Szilvi, a Skool egyik alapítója.

Videó a Skool és a Prezi közös programjáról:

A Skool-ról

A Skool egy független, magyar non-profit szervezet, amely tagjai azon dolgoznak, hogy fiatal lányokat és nőket inspiráljanak és oktassanak a technológia területén. Műhelyprogramok és technológiára fókuszáló foglalkozások szervezésén keresztül arra törekednek, hogy megmutassák a fiatal lányoknak azt, hogy miről szól a technológia, és hogy milyen jövőbeni karrierlehetőségek rejlenek számukra ebben a szektorban.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta