Suli helyett 1 év utazgatás: így tanulnak az úton a szerencsés gyerekek

Rovat

Megosztás

Egy amerikai család döntött: beutazzák az országot, hogy kisiskolás gyermekeik a valódi életben tanulhassák meg azokat a dolgokat, amiket egyébként az osztályteremben, könyvekben, a tv-ben vagy az interneten láthathanának csak. 

A Martens család a kaliforniai Temeculából indult egyéves tanulmányútjára tavaly júniusban, és azóta már 14 államot beutaztak hatalmas lakóbuszukkal. A szülők, Justin és Jess Martens profi fotósok, akik menet közben meg is örökítik a legjobb pillanatokat. Két gyermekük, a 8 éves Avalon és a 6 éves Honor online kapják meg a tananyagot, iskolájuk, a Springs Charter School ugyanis erre is biztosít lehetőséget.

Az állandó tanulni vágyásuk ösztönös, hiszen így tanultak meg járni vagy beszélni is. Mi megengedjük nekik, hogy gyerekek lehessenek és azzal foglalkozzanak, ami természetesen, maguktól érdekli őket– mondta az apuka a The Press Enterprise online magazinnak.

A nyugati part után Oregon, Washington, Idaho és Colorado államokat járták be, a karácsonyt a Polar Express járatán ünnepelték Arizónában, az újévet pedig New Orleans-ban. A természetről útközben, nemzeti parkokban tanulnak, de számos gyerekeknek létrehozott, tudományos centrumban is megállnak, mert imádják a felfedezéseket. Az örökké változó környezet pedig csak egyre több kíváncsiságot ébreszt a gyerekekben, aminek szüleik nagyon örülnek.

Fotók:  www.navigatebyheart.com
            https://www.instagram.com/innersong

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta