Ezt nézed:  / Suli / Suliba csak fehér bugyiban lehet járni

Suliba csak fehér bugyiban lehet járni

Vannak olyan országok, ahol megszabják milyen ruhába kell iskolába járni, sőt iskolai egyenruha is létezik. Tokióban már az sem mindegy, milyen bugyit/alsógatyát hordanak a diákok.

Úgy tűnik, hogy a gyerekek nem tanulnak jól, ha nem fehér fehérneműt hordanak – legalábbis ezt gondolta több középiskola vezetősége Japánban. A japán iskolák öltözködési szabályzata rendkívül alapos, sok helyen nem csak az egyenruha kötelező, de van ahol az sem mindegy, milyen táskád, milyen márkájú cipőd van.

Mégis sokan meglepődnek az iskolák fehérnemű szabályzatán. Acuko Kaizu, egy tokiói kerületi képviselő utánanézett ennek. A tanulói kézikönyvben a politikus ezt találta:

„Figyelembe véve a higiéniát, mindig viselj fehér fehérneműt! Ne legyen színes, és ne legyen rajta minta!”

school-girls-seifuku-thumbnail

Sok tiltakozó diák szerint a színnek egyáltalán nincs köze a higiéniához, sőt a foltok még jobban látszanak is a fehér bugyin. A melltartók esetében Kaizu szerint más a helyzet, mert a kötelező fehér ing alatt a fehér tökéletes. Más színű melltartó kiemeli az intim testrészeket. Bár szerinte is túlzás, hogy ez az iskolai szabályzat része lett. Érdekesség, hogy az iskolák ráadásul pont az ellenkező hatást érték el a diákok körében.

„Most már minden perverz tudni fogja, hogy a lányok fehér bugyit hordanak. Remek. Lesz miről fantáziálni” – írja egy diáklány.

Kaizu ráadásul arra is rájött, hogy 10 iskolából 6 hozott szabályozást a fehérneműk színét illetően. Van ahol a fehér a kötelező, valahol a bézs. A leírás nem tér ki sehol a nemekre, tehát ez egyaránt értendő a lányokra és a fiúkra is, tehát az férfi alsónadrág színe sem mindegy. Ha valaki nem tartja be a szabályt, meg is büntethetik.

(Fotó:pakutaso)

Suliba csak fehér bugyiban lehet járni
Te hordanál kötelezően fehér alsót suliba?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share