Svájc, ahol nyáron még hógolyózni is lehet

Rovat

Megosztás

A Pilátus-hegy Svájc egyik nagyon kellemes turistabarát hegye Luzern mellett, ahová szintén volt alkalma ellátogatni az Inforádió Világszám műsorvezetőjének, dr. Kiss Róbert Richardnak egy sajtóút keretein belül.

Legkönnyebben a Pilátus-vasúttal, vagy felvonóval lehet feljutni a hegy tetejére, ahonnét pazar a kilátás.

„Amikor megérkeztünk, akkor volt még itt egy kis építkezés, és a nagyobb vasdarabokat is helikopterrel szállították.”

– mesélte az újságíró.

BK2A3621

Két szálloda is van itt, amik még konferenciateremmel is rendelkeznek. A műsorvezető – az osztrák újságírók társaságában – a Pilatus Hoteltben is járhatott, melynek érdekessége, hogy mesebeli kilátás nyílik a havas hegycsúcsokra, miközben a hegyről letekintve mély szakadékot láthatunk.

 „120-an voltak az étteremben, amikor mi itt megebédeltünk. Nem volt túl gyors a helyi kiszolgálás, de a helyi specialitásokat megkóstolhattuk.”

– mondta a műsorvezető, aki ismét megjegyezte, hogy milyen jellegzetesek a svájci sajtok.

BK2A3637

BK2A3585

BK2A3575

A növényzet is gyönyörű a környéken, főleg nyáron. A műsorvezető megjegyezte, hogy amikor kint voltak, akkor már nem volt olyan hideg, körülbelül 20 fok, de a foltokban megmaradt hóval még hógolyózni is tudtak.

Innét libegővel és felvonóval utaztak tovább Luzern városába, de a Kalandparkban is járhattak az újságírók, ahol megtekinthették, hogy miként boldogulnak mások a bátorságpróbákon.

BK2A3730

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. 

Fotókat készítette: dr. Kiss Róbert Richard

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta