Szabyest a meleg kolbászt szereti?

Rovat

Megosztás

Valami olyasmi derül ki Szalay Ricsi egyik Ask.fm válaszából. Már a hvg.hu-nak is feltűnt, hogy Szalay Ricsi sokat foglalkozik a fiatal énekes szexuális irányultságával. Ráadásul azt állítja az Ask.fm legnépszerűbb fiúja, hogy Szabyest cikket íratott egy újságíróval arról, hogy ő bizony Szabyest hátán mászott fel az Ask.fm-es toplista élére.

Az tény, hogy nem ez az első alkalom, hogy Ricsi úgy véli, Szabyest a sajtót használja fel az ő befeketítésére. Néhány hónappal ezelőtt egy Középsuli.hu-n megjelenő cikkről is úgy gondolta, hogy egy összeesküvésről van szó.

Valójában ez nálunk nem történt meg, a cikk csupán összegyűjt néhány Ask.fm választ, amelyben Ricsi jobban szidja Szabyestet, mint fordítva, és összképileg bizony a körülmények negatívabb lapokat osztottak Ricsinek ezúttal. A tény az, hogy míg Szabyest körültekintően írja le hivatalos Ask.fm oldalára véleményét és érzéseit a témával kapcsolatban, addig Ricsi ömlesztve oszt meg bármilyen információt, amik az énekessel kapcsolatos érzéseiről szólnak, ami visszaütött rá ebben az esetben egy összegzés során, mintha negatívabban hatott volna Ricsire.

Az viszont tény szintén, hogy az újságíró feladata nem az ítélkezés, hanem a tények feltárása, viszont abban is sok igazságot találhat bárki, habár az igazság is relatív a világunkban, hogy az újságírásban etikátlan egy személyről olyan magánjellegű információt kiadni, amit ő maga nem szeretne megosztani, még akkor sem, ha közszereplő.

Ezen igazságnak tudatában pedig akkor sem jelenhetne meg a sajtóban egy személy homoszexualitásáról szóló erősen kijelentő cikk, amennyiben egy másik személy beismerő hangfelvétellel tudna szolgálni állításának igazáról.

Ezek után pedig egyetlen egy módon lehet erről cikket írni: feltételesen arról, amiről a hivatalos közösségi oldalakon szó esik.

Összegezve tehát megírható a sajtóban, hogy egy személy azt gondolja egy másikról és nyilvánosan is közzéteszi elgondolását arról, hogy egy bizonyos személy homoszexuális, viszont egy újság sosem jelentheti ki mint tényállás, mert etikátlan egy ilyen állítást tenni a sajtóban.

Senki sincs sem Szabyesttel és sem Szalay Ricsi ellen a Középsuli.hu szerkesztőségében sem, egyszerűen olyan információkat szedtünk össze több, a szóban forgó témával kapcsolatban, melyeket maguk az említett személyek adták át a nyilvánosságnak saját kérdezős oldalukon.

De hogy egy kis segítséget is adjunk azoknak, akik mindenképpen gonoszkodni szeretnének egyik ismerősükkel és szeretnék elárulni az egész ország előtt, hogy ismerősük bizony saját neméhez vonzódik: az már megírható, hogy egy fiúnak ki a legújabb pasija, avagy egy lánynak ki a legújabb barátnője.

Viszont a kérdés, hogy megéri-e a sok fáradság azért, hogy egy embertársunkról olyan mély magánjellegű információt kiadjunk, amit ő nem szeretne, még ha utáljuk is a másikat úgy, mint senki mást a világon, nos, jól meg kell gondolni, hogy származik-e belőle örömünk a kárörömön kívül, vagy esetleg bármiféle előnyünk az információ kiszivárogtatásával lesz-e.

Véleménye természetesen mindenkinek lehet, jó is, ha van mindenről, érettségin, nyelvvizsgán is nagyon szeretik, ha valaki különleges gondolatokat ad át, ahogyan nekem is van ebben a témában, ami talán ugyanaz, amit a cikkek tükröznek, esetlegesen negatív érzéseket Szalay Ricsi ellen, és szimpátiát Szabyesttel szemben, ahogyan Ricsi azt gondolta, de az is lehetséges, hogy a valóságban teljesen fordítva gondolja az újságíró is a megírt cikket mint érzelmeket. Ahogyan mondtam, a legfontosabbak a tények, azok, amelyek elmondhatóak, és azok, amelyek nem. Az is megeshet, hogy egy újságíró bizonyítottan birtokában van olyan információknak, amelyek nem elmondhatóak, így egy teljesen más képet fest le a cikkében a bizonyítható és az elmondható információkat megosztva.

Mindenesetre a Középsuli.hu teljes szerkesztősége peace and love-ban szeretne maradni mindkét Ask.fm-en sok-sok választ adó fiatallal, ja, és ha már itt vagyunk, mivel a cikk július 28-án készült, így boldog névnapot kívánunk Szabyestnek.

 

Szexuális irányultság
Téged érdekel Szabyest szexuális irányultsága?

Borítókép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta