Szakítás után: egyedüllét vagy új kapcsolat?

Rovat

Megosztás

Egy kapcsolat vége mindig fájdalmas dolog, függetlenül attól, hogy melyik fél kezdeményezte a szakítást. A gyászidőszak mindenkinél különböző hosszúságú, sőt vannak, akik tudomást sem véve róla egy nagy lendülettel fejest ugranak a következő kapcsolatba. Öt érv amellett, hogy miért tedd és öt érv amellett, hogy miért ne.

Miért jöhet az új?

1. Egy új kapcsolat segít elterelni a figyelmet és feledtetni a régi kedvest, persze csak akkor működik, ha nem bosszúból csinálod.

2. Ahelyett, hogy sajnálnád magad és elzárkóznál a világ elől, esélyt adsz valami újnak, amiből még valami jó is kisülhet.

3. Az ex orra alá dörgölheted, hogy tényleg túl vagy rajta.

4. Az új szerelem kibontakozása feltölt pozitív energiákkal, melyeket befektethetsz a tanulmányaid, munkád felturbózásába.

5. Az önmarcangolás, szenvedés és tépelődés helyett újra megnő az önbizalmad és elhiszed, hogy Téged is lehet szeretni.

Miért várj még?

1. Ha úgy kezdesz egy új kapcsolatba, hogy az előzőt még nem zártad le teljesen magadban, azt az új partner is megérzi majd, és valószínűleg újabb szakításba torkollik a dolog.

2.Amikor épp nincs barátod/barátnőd még nem kell magányosnak lenned. Ahelyett, hogy újra párra vadásznál, ápold inkább a kapcsolatot a régi barátokkal, találj új elfoglaltságokat.

3. Attól függően, hogyan ért véget az előző szerelem biztos benned is maradtak megválaszolatlan kérdések, kusza érzelmek. Hagyj időt magadnak ezek tisztázására, gyászold meg az exet, és csak ezután kezdj újra keresni.

4. Nem szép dolog valakit kihasználni. Ne menj bele úgy egy új kapcsolatba, hogy a másik nem érdekel őszintén, csak bántani akarod vele az exedet.

5. Ha még nem állsz készen úgyis az lesz a vége, hogy mindenkiben Őt látod, Őt keresed majd és ugye pont az lenne a lényeg, hogy elfelejtsd és továbblépj.

További érdekes cikkek itt!

Szakítás után
Ki áll melletted, amikor magad alatt vagy?

Képek:

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta