Most szakított – mennyi időt várjak, mielőtt ráhajtok?

Rovat

Megosztás

Avagy mikor állhat készen a kiszemelt egy újabb kapcsolatra? Mennyi idő után jön el az a pillanat, amikor nem gondol még mindig az exére? Persze az is lényeges, hogy ne legyen túl késő, azaz ne jöjjön össze addig mással.

Ez szakítástól függ. Lehet, hogy egy két hónapos kapcsolatot pár hét alatt kihever a lány/fiú, azonban egy 5 éves után egy évig rá se tud nézni másra. Persze ez se törvényszerű. Én örültem, hogy vége lett a két éves kapcsolatomnak és hamar lett egy újabb, azonban a 8 hónaposat fél évig gyászoltam, addig semmiképp nem akartam újra összejönni valakivel. Megkértem két lányt és egy fiút, hogy meséljék el a saját, ideillő, tanulságos történetüket.

Hanna (18) Volt olyan, hogy nagyon összetörték a szívemet. Akkor ez meg is látszott, minden ismerősöm tudta és ha rám nyomult egy fiú, elhajtottam. Még egy beszélgetés miatt is rosszul éreztem magam. Majdnem egy évig nem akartam senkitől semmit. Amikor már jól voltam, jött is egy fiú, akivel 3 hónap után szakítottam, mert eléggé félreismertem. Pár napra rá volt a tanévkezdés, az évfolyamba pedig érkezett egy nagyon helyes és kedves fiú. Közös volt a spanyol óránk. Már az első nap kezdeményeztem nála és elég hamar össze is jöttünk. Úgy gondolom, ha én szakítok, hamar túllépek, mert tudom, hogy miért történt, ha velem szakítanak, akkor meg üresnek érzem magam és szükség van a regenerálódásra.

Konrád (19) Tudom, hogy a fiúk és a lányok másképp működnek. A csajok hetekig vagy hónapokig sírnak, majd szépen lassan továbblépnek és elkezdenek randizni. Mi pedig akár szakítás napján is együtt töltünk egy új lánnyal egy éjszakát, hogy enyhüljön a fájdalom. Egyszer pont ilyesmi csajozó hadjáratra indultunk a srácokkal. Ki is néztem egy lányt, aki a beszélgetés során elmondta, hogy 1 hónapja szakított vele a barátja. Akkor még úgy gondoltam, ez pont, hogy jó hír, akkor biztos feljön hozzám, de amikor rávezettem a témára, kiakadt és ott hagyott. Azóta mindig várok legalább 3 hónapot. A lány majd eldönti, neki elég-e ennyi.

Tímea (20) Két évig voltam együtt az exemmel. Amikor szakítottunk, úgy voltam vele, hogy semmiképp nem szeretnék új fiút az életembe még minimum egy évig.  A mostani barátom a szakítás után egy hónappal jött a képbe, amikor egyetemre kerültem. Nagyon tetszettem neki és el is hívott randizni. Elmentem vele, de megmondtam neki, hogy én még mindig a volt barátomat szeretem és maximum haverok lehetünk. Azt mondta, ő ennek is örül, mert nagyon szimpatikus vagyok neki. Ezután nagyon jóban lettünk, sokat találkoztunk. Megismertem teljesen és bumm, beleszerettem, pedig azt hittem, én már nem vagyok képes erre az érzésre. Elmondtam neki, hogy érzek és szerencsére ezt viszonozta is. Azóta együtt vagyunk. Nem terveztem, és randizgatni nem is kezdtem volna el, ő volt az egyetlen, akinek hála teljesen túlléptem.

Beszélgess a kiszemelteddel, tudd meg, mennyire van maga alatt, mennyi ideig tartott a kapcsolat, ki szakított kivel. Ezek után nagyjából el tudod dönteni, hogy most jött-e el a te időd, vagy egy ideig ne is próbálkozz.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta