Ezt nézed:  / Hírek / Suli / 5 dolog, amire megtanít a középsuli

5 dolog, amire megtanít a középsuli

Nem csak a könyvekből lehet tanulni, és ha azt hiszed, te semmit sem tanultál – nagyot tévedsz! Íme, 5 dolog, amire megtanít a középsuli!

1. Együtt minden könnyebb.

Forrás: giphy

 

Ha van egy társad a bajban vagy ha összedolgoztok az osztállyal, sokkal eredményesebbek lehettek. Neked is jól jön a segítség, és majd te is segíthetsz másnak, ha szüksége lesz rá. Ezzel a jelenséggel nem csak az iskolapadban fogsz találkozni, hanem az életben is.

2. Megítélnek a munkád alapján.

Forrás: giphy

 

A tanárok és egyes diákok, azok alapján fognak nézni rád, amiket elérsz. Tegyük fel, nem vagy jó tanuló a jegyeid szerint – ezért azt gondolják, kevesebb az IQ-d, mint a többieknek. Majd amikor véletlen adódik alkalom, hogy bizonyíts, rádöbbennek, hogy félreismertek téged. Tanulság? Próbálj meg magadhoz méltóan teljesíteni!

3. Megítélnek a külsőd alapján.

Forrás: giphy

 

Bár sokan tagadják, mégis: a külső az első, amit észlelnek veled kapcsolatban. Ez fogja az előítéletük alapját képezni. Ha csinos, ápolt és elit vagy, sokkal pozitívabban fognak hozzád állni az emberek.

4. Meg kell küzdened azért, amit akarsz.

Forrás: giphy

 

A jobb jegyért vagy egy sportban tesi órán. Érzed, hogy veszíthetsz, de el akarod érni, mindenáron. Ezért akár meggyőző érvelőbeszédet is képes vagy előadni a tanáraidnak. Ez egy olyan fontos adottság, ami felnőttként segít átjutni a nehézségeken.

5. A hazugság nem visz előrébb, akkor sem, ha nem derül ki.

Forrás: giphy

 

“A kutyám megette a házimat.”; “Tegnap a nagyinál voltunk, nem volt időm készülni.” – akár azt is mondhatnád, hogy mókusterroristák támadtak meg, de megmentetted a világot- Teljesen mindegy, milyen jól konstruált füllentéssel állsz elő,  csak annyit lehet látni, hogy – nem tudtál megtenni valamit, amit elvártak tőled, és kerülöd a felelősség súlyát.

5 dolog, amire megtanít a középsuli
Téged mire tanított meg a középsuli?

Borítókép:yongecollegeoptometry