Szakítottunk, de barátok maradtunk – Hogyan lépjek tovább?

Rovat

Megosztás

Szakítás után a legjobb megoldás elkerülni az exet, mindaddig, amíg teljesen túl nem lépünk rajta. Azonban néha lehet olyan a helyzet, hogy a “maradjunk barátok” nem csak egy kedves szöveg, hanem tényleg megpróbálkoznak ezzel a felek. De akkor hogy lehet túllépni?

Nem egyszerű valaki olyat elfelejteni, akivel még mindig tartod a kapcsolatot. Ha nem telik el úgy idő, hogy nem beszéltek, nem találkoztok, akkor az agyad még mindig le fog ragadni annál, hogy egy pár vagytok. Ha nem adsz időd a megszokásnak, akkor nem fogsz tovább lépni.

Azért hoztam egy pár tippet, hogy mégis valahogy enyhítsd az érzéseidet, ha nagyon nem megy nélküle az élet.

Ne találkozzatok az elején

Még ha beszélgettek is, egy ideig ne lássátok egymást. Ha máshoz nem, ahhoz szokj hozzá, hogy nem érintheted meg, nem hallhatod a hangját, nem láthatod a mosolyát. Tudom, nehéz, de muszáj valamit kezdeni ezzel, ha már nem kaphatod vissza.

Ne beszéljetek mindenről

Eddig nyilván elmondtad neki az életed legapróbb kis részleteit is. Most ne tedd. Már csak egy barát, nem a szerelmed. Beszéljetek inkább általános dolgokról, a lelki gondjaidat pedig beszéld ki mással. Így nem álltok túl közel egymáshoz, ami már egy jó kiindulópont a felejtéshez.

Kezdj el ismerkedni

Nem ártasz senkinek (maximum magadnak) azzal, ha beszélsz az exeddel. Egészen addig, amíg össze nem jössz újra valakivel, akit zavarhat. Ismerkedj, flörtölj, randizz. Ha megtalálod az új társadat, hidd el, már nem is fog érdekelni a volt párod. Így lesz egy motivációd, hogy miért ne írj rá.

Ha pedig túl lesztek egymáson, akkor lehet, hogy tényleg tudtok úgy beszélni, mint egy szimpla baráttal. De ehhez biztosan sok idő kell. Addig se bánkódj, oka van annak, hogy szétmentetek. Lehet, hogy barátként kell folytatnotok.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,204RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta