Szakítottunk, de osztálytársak vagyunk! Hogy viselkedjek?

Rovat

Megosztás

Nem elég, hogy most ért véget egy kapcsolatod, még csak túl se tudsz lépni, mert osztálytársak vagytok? Ilyenkor bizony mindennap látnod kell a fejét, akár évekig is. Mit tudsz csinálni, hogy könnyebben viseld?

Még két év volt a gimiből, amikor összejöttem az akkori barátommal. Az ember, amikor szerelmes, nyilván nem gondolkodik azon, hogy mi lesz, ha szakítanak. Sőt, mivel nekem előtte volt egy két éves kapcsolatom, úgy gondoltam, ez is minimum tartani fog addig. Nem tartott. Szakítás után pedig még másfél évig voltunk osztálytársak, úgyhogy bőven van tapasztalatom a dologban.

Azt nem mondom, hogy ne is jöjj össze osztálytárssal. Ha tényleg szeretitek egymást, akkor ez ne számítson. Lehet, hogy érettségiig, vagy utána is még mindig együtt lesztek. Ha meg mégsem, akkor kövesd az alábbi tanácsaimat.

Kerüld el az elején!

Csak az első 1-2 hónapban. Biztos nagyon fáj, hogy egy teremben kell lennetek, ezért a szünetekben inkább kerülj ki te a látóköréből. Ne kerüld feltűnően, tehát, ha meglátod, ne fordulj el, ne rohanj át a suli másik végébe. Egyszerűen csak intézd úgy, hogy ne szívjatok egy levegőt, amikor nem muszáj.

Ne pletykálj róla!

Ha az osztályba jár a legjobb barátod, neki valószínűleg el fogod mondani a történteket, de a többieknek inkább ne. Ez gyerekes viselkedés. Ne mondd el a titkait, ne pletykáld ki a kudarcait, a szakításotok okáról se beszélj inkább, csak intézd el annyival, hogy “így alakult”. Ha esetleg ő az, aki mindenfélét elterjeszt rólad, oszlasd el. Mondd el a többieknek a te verziódat és beszélj az exeddel, hogy ezt nem kéne, de akkor se állj bosszút.

Ne haverkodjatok!

Tudom, nehéz, mert minden nap látnotok kell egymást és nem lenne jó, ha rosszban lennétek. De sosem leszel túl, ha a barátjaként viselkedsz! Ott van még kb. 25 másik osztálytársad, akivel beszélgethetsz a szünetekben, segítséget kérhetsz a háziban, megkérdezheted, milyen óra jön vagy elhívhatod büfébe. Ne a volt párod legyen az, amíg nem szerettetek ki egymásból.

Ne lássa, hogy te szomorú vagy!

Lehet, hogy csúnyán váltatok el és épp ezt akarja látni. Ne add meg neki ezt az örömöt. Beszélgess, nevetgélj a többiekkel, érkezz csinosan az iskolába, tanulj, érezd jól magad. Mintha mi sem történt volna. Nem jó irány az sem, ha féltékennyé próbálod tenni, inkább csak csinálj úgy, mintha nem is érdekelne az egész.

Köszönj neki!

Ez az, amit az én exem másfél évig nem volt hajlandó megtenni. Ez őt bélyegzi meg, ő ilyen volt. Te ne legyél. Köszönj neki előre, udvariasan, ha elmentek egymás mellett. Nem kell odamenni, ha messze van, a puszit és az ölelést is mellőzd. Csak egy mosoly és egy “szia”, majd menj tovább.

Lehet, hogy így kicsit nehezebb lesz a felejtés, de ha ezeket betartod, pár hónap múlva nem lesz zavaró a látványa és úgy tudsz menni iskolába, hogy nem jut eszedbe, hogy az exeddel is fogsz találkozni.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta