Szavazz a tücsökre!

Rovat

Megosztás

Szokás szavazni az Év tanárára vagy az Év éttermére, de az Év rovarára…? Most már ezt is megteheted. A Magyar Rovartani Intézet ugyanis szavazást írt ki és nagy erőkkel keresték az Év rovarát.  Te szavaztál?

A Magyar Rovartani Intézet nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint azt, hogy szavazásra bocsájtja, melyik rovar legyen az ország kedvence. A szavazás célja, hogy felhívja a figyelmet egyes fajokra és bemutassa őket az embereknek, akik így megismerhetik azok élővilágban betöltött szerepét.  2016 kedvenc rovara címére többen is pályáztak, így például a kisasszony szitakötő vagy a  mezei tücsök. Hinnétek vagy sem sokáig  a listavezető a szarvasbogár volt. Azonban a tücsök rajongók ezt nem nézhették ölbe tett kézzel és olyannyira komolyan vették feladatukat, hogy kampány videót is készítettek a ciripelőnek.

A videó részletesen elemzi, hogy miért a tücsök a legalkalmasabb az Év rovara címének betöltésére, így például megtudhatjuk belőle, hogy a szorgos hangyák segítsége nélkül is kitűnően el tudja magát tartani vagy azt, hogy hatással van a költészetre vagy azt, hogy a nyár végi hangos ciripelő koncertek nem a mezei tücsöknek tulajdoníthatóak, hanem a pirregő tücsöknek.

A szavazást idén hatodik alkalommal rendezték meg, ha lemaradtál, jövőre ne hagyd ki!

https://www.youtube.com/watch?v=axIRcYX_0_w&feature=youtu.be

Az év rovara
Neked van kedvenc rovarod?

Képek:mttmuzeum.blog, youtube

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,809RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta