Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Szelfi vagy valóság? A brit tinik így varázsolnak az appokkal!

Szelfi vagy valóság? A brit tinik így varázsolnak az appokkal!

A brit divatfotós, John Rankin Waddell “Selfie Harm” projektjében arra volt kíváncsi, hogyan befolyásolják a szépítő applikációk a tinédzserek önképét. 15 brit tinit kértek meg, hogy a fotós által készített képeket – amik akár szelfik is lehetnének – retusálják olyanra, amilyen formában ők már feltöltenék valamelyik közösségi médiumra. Minderre 5 perc ált rendelkezésükre.

Az eredmény: megváltozott arcélek és szemszín, kisebb orr, felpumpált ajkak és tökéletes bőr. A gyorsaság arra utal, hogy a tinédzserek magasan képzettek fotóik manipulálásában, és saját arcukkal kapcsolatban pontosan tudják, mi az, amin változtatnának.

A feljavított képek jól tükrözik az aktuális plasztikai trendeket és a divatos sztárok kinézetét, amik hátterében nem ritkán több milliós műtétek állnak, és profi beauty team. Az appokkal azonban beavatkozások nélkül, Snapchat és Instagram filterekkel is el lehet érni hasonló hatást, a fotókra érkező feltöltés utáni like-okért.

A divatfotós szerint a jelenség hasonló a divatmagazinokban agyonretusált modellek esetéhez, és úgy gondolja, ennek a témának is hasonló irányba kellene elmozdulni. Túl nagy a nyomás ugyanis, hogy a tinik tökéletesnek látszódjanak, de ahogy a magazinok egy kis részénél, úgy talán a közösségi felületeken is elindul majd egy változás, ami a természetességet hirdeti.

Fotók: https://www.instagram.com/rankinarchive/

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share