Szerelem és visszautasítás: Mit mond el rólad a reakciód?

Rovat

Megosztás

Ha vonzódtok egymáshoz – izzik köztetek a levegő, ezt bizony mindkét fél érzi. De vajon azt is, ha valaki vissza akarja verni lelkes közeledésed, mint egy nem kívánt támadást?

Szerelmes pillantás – mikor két ember egy helyiség két távoli sarkában ül, zsúfolt teremben, mindenütt emberek, szemük mégis találkozik. Egy szerelmespár az első randin hosszú percekig képes egymás szemébe bámulni – talán úgy is, hogy egy szót sem szólnak egymáshoz.

 

Lássuk, milyen típusok vannak!

A levakarhatatlan hódoló

Forrás:giphy

 

Ez az a típus, aki elképzelhető, hogy egy videón vagy filmen látva egyértelműen leszűri, mikor két ember nem vonzódik egymáshoz – azonban, ha róla van szó, ezt nem fogja fel. Ráadásul, hiába bombázod elutasító jelekkel, olyan, mintha meg se hallaná, vagy csak olaj lenne a tűzre. Az ilyen típusú személyek optimisták, mindegy, mit mondasz, ők pozitív közeledéssel fognak rá reagálni – mindaddig amíg határozottan el nem küldöd. Akkor észre fogja venni magát.

A “nincs mit veszítenem”

Olyan személyek biztatják magukat ezzel, belül, akik annyit csalódtak már, hogy egy plusz visszautasítás számukra nem oszt, nem szoroz. Annyira nem rázza meg őket, ha nemet kapnak – viszont, ha összejönne, akkor örülnének neki.

Aki mindig sajnáltatja magát

Vannak, akik szinte hobbiszerűen, – vagy mint egy megszokott szállóigeként emlegetve – folyamatosan sajnáltatják magukat. Ahogy beszélgettek, mindegy mi a téma, kiről van szó, ez a személy bizony, magát fogja lehúzni saját véleményével. Talán azt várja, hogy szeretgesd meg és fogadd örökbe, mint egy kiskutyát vagy csak azt akarja, hogy sajnáld – mert neki “mennyire nehéz az élete!”

Forrás:giphy

 

Az viszont biztos, hogy az ilyen személyiségtípusú ember nagyon nehezen viseli az elutasítást és reakciója minden mozzanata tenni fog azért, hogy rosszul érezd magad. Ha jószívű vagy, és segíteni szeretnél neki, vissza fog élni vele. Hidd el, nincs olyan nagy baj, mint amekkorának ő mutatja. Mindenkinek meg kell tanulni elfogadni egy visszautasítást.

Aki nincs teljesen tisztában önmagával

Őket szoktuk zaklatóként jellemezni, enyhe tréfa mögé bújtatva. Közeledésük az első pillanattól kezdve elutasítást kapott, az illető mégsem veszi ezt észre, és úgy gondolja, hogy van esélye megszerezni azt a személyt. Valósággal megszállottá válik, űzi, hajtja kiszemeltjét – aki természetesen menekül előle. A visszautasítás sem használ, ő bizony a gondolataiban elképzelte hogy együtt lesz azzal a személlyel – aki hallani sem akar róla, vagy tudatában sincs a létezésének. Egy szóval: mániákus.

Forrás:giphy

Az elutasítást mindig nehezen viseljük, akkor is, ha párkapcsolaton belül történik.

Előfordul olyan helyzet, amikor szeretnél kedveskedni a társadnak, de ő bármilyen okból ezt nem fogadja el, finoman vagy kevésbé finoman elutasítja. Esetleg szeretnél valamit csinálni, felajánlod a segítséged, de ő nem kér belőle.

Ilyen helyzetekben sokat árul el rólad a reakciód.

Ha sértődött leszel

Akkor gondold végig, mennyire fontos neked az a személy, akinek kedveskedni akartál. Ha igazán szereted, akkor megérted, hogy nem akart rosszat, és elfogadod, hogy nem minden a te forgatókönyved szerint történik. Ha sértődött vagy, akkor fontosnak tartod, hogy minden “tökéletesen” menjen – viszont az élet nem ilyen. Ne büntesd magad és a párod sem azzal, hogy túlpörögsz egyszerű dolgokon.

Ha megértő vagy

Akkor igazán szereted a partnered és egy csapatot alkottok. Figyelmes vagy, érdeklődsz, elfogadod a döntéseit, és nem a saját gondolataid, hanem a “közös jót” helyezed előtérbe. Valódi csapatjátékos vagy, párkapcsolatban pedig főnyeremény!

Forrás:giphy

Szeret vagy nem szeret?

Előfordul olyan szituáció, amikor a testi közeledést utasítják vissza, ez természetesen érzékenyebb téma, mert felmerül benned, hogy akkor már nem vonzódik irántad vagy nem szeret eléggé – de ne feledd, emberek vagyunk. Számos tényező befolyásolhatja a viselkedését. Kérdezd meg, hogy érzi magát, és figyeld a jeleket. Lehet, hogy most neki van szüksége egy kis lelki törődésre.

Forrás:giphy

 

Bármelyik szituáció megy végbe – ha te utasítasz vissza vagy téged utasítanak el – biztos, hogy olyan reakciót vált ki az elutasított félből, aminek olvasható jelei vannak. Egy-egy mozdulat, egy elejtett félmondat segíthet megérteni az adott személy állapotát. Magadon is megfigyelheted, miként változik magatartásod ilyen helyzetben – illetve, ezt rajtad is észre fogják venni, téged jellemez. Ezért, jól fontold meg, hogyan kezelsz egy ilyen szituációt.

Romantikus visszautasítás: Mit mond el rólad a reakciód?
Te utasítottál el valakit, aki úgy reagált, mint az olvasottakban?

Borítókép:imgur

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta