Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Szerelmes vagyok, vagy csak vonzódom hozzá?

Szerelmes vagyok, vagy csak vonzódom hozzá?

Hajlamosak vagyunk összekeverni a mély érzéseket a testi vonzalommal. Honnan tudhatjuk, hogy melyik van jelen?

A tizennyolc éves Anna sem tudta eldönteni, hogy pontosan mi zajlik le benne, amikor arra a bizonyos srácra, Mátéra gondolt. Egy haverja hozta be őt néhányszor a társaságba. Már az első pillanattól kezdve izzott a levegő köztük. Két együtt bulizás után már kijelentette a lány: beleszeretett. Akárhányszor rá gondolt, a szíve hevesen dobogott, vigyorogni kezdett és már azt is figyelembe vette, hogy milyen nevek illenek a srác vezetéknevéhez. A probléma csak annyi volt, hogy Máté egy csajozógép. Az igaz, hogy neki is bejött Anna, de meg sem fordult a fejében, hogy összejöjjenek. Akkor megszűnne a szabadsága, hogy azzal a nővel töltsön el egy estét, akivel akar.

Anna pár napig szomorkodott, amikor rájött, hogy ebből nem lesz semmi. De nem is rágódott rajta sokáig. De ha ilyen hamar túl tudott lenni rajta, akkor mégis mennyire volt ez nagy szerelem? Múlthéten még közös gyerekekről álmodozott, most meg nem is hiányzik neki. Ha kicsit megvizsgáljuk a kettejük kapcsolatát, rájövünk, hogy nem is ismerték egymást. Találkoztak kétszer, akkor is csak nagyobb társaságban. Ott beszélgettek, jól érezték magukat, de üzeneteket nem váltottak, telefonon soha nem hívták egymást. Anna csak annyit látott, hogy Máté nagyon helyes és vicces, ezt pedig tovább gondolta, hiszen akkor már biztos udvarias, hűséges, jól bánik a nőkkel és a gyerekekkel, önzetlen, okos, igazi álompasi. Ez az elképzelt személyiség azonban hamis volt. Amint a lány erre rájött, máris kevésbé volt számára szimpatikus. Nem szerelem volt ez, hanem egyszerűen csak vonzódás.

Ha nem ismersz valakit, akkor nem lehetsz szerelmes belé, csak abba, amit kitalálsz a jó külső mögé. A testi vonzódással nincs semmi baj, csak ne keverd össze azzal, amit általában a párunk iránt érzünk. Anna is megtalálta később a boldogságot, akinek ismerte minden jó és rossz tulajdonságát, így őszintén tudta szeretni is.

Írta: Czár Fruzsina