Ezt nézed:  / Suli / Haldoklik a tévézés?

Haldoklik a tévézés?

A TV-nézés már-már olyan kultikus eszköz, ami mindenhol népszerű. Vagy csak volt? Több, mint 50 év telt el a feltalálása óta és úgy tűnik, hogy kezd kimenni a divatból. Mi lesz a TV jövője vajon?

Kezdetben még nem létezett sok adó. Egy csatorna volt és akkor is hetente egyszer ment rajta adás. Nagy dolognak számított akkoriban a TV, hiszen ez volt a mozi otthoni változata. Nem kellett kimozdulni otthonról, kényelmesen lehetett élvezni a műsorokat.

Idővel aztán egyre több és tartalmasabb csatorna jelent meg. A TV összehozta a családokat és esti program gyanánt kellemes kikapcsolódást nyújtott. Itt még jóval a 60-70-es évekről beszélünk.

Azóta viszont olyannyira túlzsúfolttá váltak a műsorok, hogy nem győzünk válogatni közöttük.

Ma már több száz csatorna érhető el csak hazánkban, így nem csoda, hogy nem tudunk választani. Legfőbb gond ott kezdődik, hogy a minőség hatalmasat esett vissza. Színvonalas műsort már csak hébe-hóba találni. Ez az egyik oka, amiért egyre kevesebben néznek TV-t.

A másik az új platform. Olyan dolgok igyekeznek átvenni a helyét, ami nem kötött időhöz, tehát bármikor elérhetőek a számunkra. Ilyen például az online média, vagy különböző online felületek, ahol azt nézhetünk, amit csak akarunk. Nem vagyunk bekorlátozva, valamint megszakítás nélkül élvezhetjük.

Nos, a TV ezzel szemben nem tud versenyezni. Viszont mint egyik legnagyobb médium képes rá, hogy színvonalas műsort állítsanak elő. A TV-zés még egy jó ideig meg fog maradni, hiszen elsődlegesen a minőségi műsoroknak ez a felülete. Nagy hátránya viszont, hogy a minőség elveszik a rengeteg tartalom között.

Több felmérés szerint is egyre kevesebb nézettséggel megy egy-egy adás. A fiatalabb korosztály szinte már teljesen hanyagolja a TV-t. Ezt a szerepet inkább az internet tölti be. Azonban a minőségi tartalomkészítés még jelen van, csak meg kell találni.

Haldoklik a tévézés?
Mennyit szoktál tévézni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share