Szeretnek minket a tatárok

Rovat

Megosztás

Hová tervezte ezúttal az útját a Világszám? Nos, egy kis oroszországi látogatás után, abban a hitben éltek, hogy Kazahsztán lesz a következő irány. A repülőgépen döbbentek rá, hogy ezúttal Kazanyba utaznak.

Kérdés, hogy hol van Kazany és mi várja ott az embert, ugye?! Hát erről még a Világszámnak sem volt háttéranyaga, úgyhogy most tényleg nagy szükség volt Dr. Kiss Róbert Richard rátermettségére.

A barátságos fogadtatás után máris fellélegezhettek az utazók. Nézzétek csak, a Tatár Köztársaságban így fogadják a turistákat.

Miután az újságíró megosztotta fotóját a Facebookon, sejthettük, hogy nem lesz rossz dolga Tatárföldön. A történelmünk ellenére jó viszonyt ápolnak a magyarokkal, sőt, a tatárjárásra szinte csak egyszerű baráti látogatásként tekintenek vissza.

Most, hogy tudjuk nincs mitől tartani, hagyjuk, hogy az Inforádó Világszám elkalauzoljon bennünket erre a rejtélyes helyre.

Ha valaki turista Kazanyban, mindenképpen kóstolja meg a tatárok jellegzetes édességét, a csak-csakot, amit teával szokás elfogyasztani. Azt jó tudni – a műsorvezető kijárta nekünk az utat – hogy csak úgy durván belemártogatni a teasüteményt a teás csészébe nem illendő. Miután ezt sikerült reflexszerűen kivitelezni a világutazónak, azonnal körbevették a kérdő tekintetek, hogy ezt még is hogyan merészeli.

A múltra visszatekintve sokan még mindig lóháton vágtató, páncéllal felfegyverkezett harcosokat képzelnek el, ha a tatárokat említik. A valóság egészen más. Az utóbbi években ráadásul egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejlesztésekre. Nincs hiány kiváló üzletekben, éttermekben és lehengerlő látványt nyújtó nevezetességekben.

„A közlekedés is megfelelő, persze közel sem annyira pontosak, mint a Svájciak, de hát mi sem vagyunk azok”

jegyezte meg a műsorvezető.

A fesztiválokban sincs hiány, de önmagukban már az éjszakai szórakozóhelyek is parádésak. A helyi klubokban népmesébe illő ruhában táncolnak, pörögnek és forognak a lányok. A turistákat bátran kérik fel egy-egy tánc erejéig, de nem kell zavarba  jönni, hiszen ebben pont az a legjobb, hogy mindenki önfeledten mulat.

Sokszor emlegeti az újságíró, hogy mekkora örömét leli a naplemente látványában és szinte minden útjáról készül egy ilyen fotó. Ez ezúttal sem maradt el. Tatárföldről ilyen a naplemente.

A nap lenyugszik, a Világszám elhallgat, de holnaptól újabb műsorszámok következnek. A következő műsorban a kiejthetetlen Szijazsszk, és a Bolgar városról hallhattok a Tatár Köztársaságból.

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta