Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Szerintetek | Milyen a jó pedagógus?

Szerintetek | Milyen a jó pedagógus?

Az biztos, hogy szülői szemmel nézve a jó pedagógus ismérvei különböznek attól, amit egy iskolás diák gondol! Az viszont mindenki számára fontos, hogy kreatív módon tudja közvetíteni a tudását, vagyis oktatni a diákokat, amiben sokszor nagy szerepet játszik a felkészültség mellett a pedagógus személyisége is! Szerintetek?

Magyar óvodásnak lenni jó! elnevezéssel konferencia keretében mutatta be a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében végzett kutatásait Budapesten. A kutatás során azt vizsgálták, milyen a jó pedagógus szülői szemmel nézve és az intézményvezetők szerint. A kutatást Ferenc Viktória vezetésével Ágyas Réka, Márton János, Rákóczi Krisztián és Vita Emese végezte.

Íme, az eredmények!

A jó óvodapedagógus a szülők szerint: kedves, gyerekbarát és türelmes. Az intézményvezetők szerint: kreatív, gyerekbarát és szakképzett. Persze a válaszok között találni olyan alapvető dolgokat is, mint az, hogy a pedgagógus legyen ápolt!

Ferenc Viktória korábbi tapasztalati alapján elmondta nekünk, hogy iskolások körében végzett felmérések szerint a jó pedagógus felkészült, odafigyelő és egyéniség kell legyen! Vagyis nem a kedvesség az első szempont!

Fontosabb az, hogy a pedagógus milyen módon tudja közvetíteni, átadni a tudását a diákok számára.

Szerintetek? Szavazzatok!

Milyen a jó pedagógus?
Szerintetek?

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share