Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Szex az első randin?! A fiúk szerint…

Szex az első randin?! A fiúk szerint…

A szex nem is olyan régen még valaminek a végét jelentette. A féltve óvott szüzesség, az önmegtartóztatás a boldogító igen kimondásával szertefoszlott, és a várakozás beteljesedett a nászéjszakán. Manapság a szex jobb esetben egy kapcsolat kezdete vagy egy viszonyé vagy néha csak egy éjszakáé…

A XXI. század a rohanásról szól, arról, hogy minél gyorsabban megszerezzünk valamit, minél előbb eljussunk valahova, rövid időn belül jó állásunk legyen, házunk, kocsink. Az oda vezető út elhomályosul, fontosabb a cél mielőbbi elérése. Nincs idő egy élvezetes ebédre, gyorsétkezdékben falunk vagy fel sem állunk a gép elől, még a kávé is instant, hogy ne kelljen a főzéssel bajlódni…

Ugyanez igaz a kapcsolatokra is. Nem bajlódunk az előkészítéssel, és a felfőzéssel csak megrázzuk, megkeverjük és már lehet is fogyasztani. A randevú szinte már nem is divat, nincs más dolgunk, csak fejest ugrani a kapcsolatba.

A szexszel várni sem szokás már. Még alig hűlt ki az első közösen elfogyasztott tea, vagy kávé, sokan máris fejest ugranak az ágyba. Sok lány első számú randiszabálya, hogy nincs szex az első randin. Aki ilyet csinál az egy… A fiúk is megmondták. De vajon tényleg így gondolják a fiúk vagy ez csupán egy elavult és konzervatív hozzáállás áldozatai vagyunk?

Zs. a lazaság híve: “Én úgy gondolom, hogy az a változó, hogy megtörténik-e vagy nem, nem meghatározó. Sokkal inkább meghatározó a körítés, az, hogy mennyire cseng össze a férfi és a nő. Éppen ezért az a lényeg, hogy ha meg is történik az első este, az is úgy történjen, hogy természetes legyen és összhang legyen. Ha erőltetett bármelyik fél részéről, nincs meg az összhang, akkor nem jó, ha megvan akkor nincs vele gond.”

J.  határozott elképzelésekkel indul neki a randinak: “Hmm, nem feltétlenül csalódok, ha valaki már az első alkalommal odaadja magát, mert van akitől pont ezt várom, de akkor abból nagy eséllyel nem lesz rendes kapcsolat.”

 D. véleménye: “Nem pozitív szerintem. Bár szituációfüggő is, mert ha a buliban nagyon rápörögnek az illetők az eseményre, akkor az esetleg megengedettebb, mert lehet mindkettőnek csak egy éjszaka a célja. Egy sima randi után, ha egyből odaadja magát a lány, akkor szerintem nagyon elkeseredett lehet.”

 Ha igazán tetszik valaki és meg akarod ismerni kívül-belül, az érzés pedig kölcsönös, hidd el várni fog. Ne öld meg az izgalmat rohanással, lassíts le és élvezd a pillanatot!

 

Szex az első randin?
Hiszel abban, hogy az első randis szexből kialakulhat komoly kapcsolat?

 

Képek: somecaards, snittenbook, therealsingapore, select connections, lapenick.com