Ezt nézed:  / Hírek / Szőrök mindenfelé – mitévők legyünk?

Szőrök mindenfelé – mitévők legyünk?

A nyugati kultúra igencsak sok kihívást állít a nőkkel szemben, például megszabja azt is, hogy hol kell hosszúnak és hol kell rövidnek lennie a szőrszálaknak a testen. Mármint, ha normálisan akarunk kinézni.

A szőr teljesen normális

De komolyan. minden ember szőrös és csupán a kultúrák alkotnak a szőrrel kapcsolatban sajátos, merev szabályokat. Például: Európában a hajnak hosszúnak kell lennie, de a lábon nem lehet szőr, a karon tolerálható, ha szőke, ám a hónalj alatt semmiféleképpen nem lehet egy szál sem… DE! ez nem azt jelenti, hogy a szőrrel gond van, az teljesen normális és nem kell tőle undorodnod vagy gúnyolnod miatta másokat.

Viszont ahhoz, hogy komfortosan érezd magad, frissen és üdén, illetve, hogy megfelelj a csoportnyomásnak, úgy fest, MUSZÁJ MEGVÁLNI idővel a zavaró szőröktől.

Tudtad? Van olyan, hogy szőrös nyelv. Ez egy ritka elváltozása nyelvnek, amikor a nyelvszemölcsök megnagyobbodnak és elváltoznak. Ez durva, nem?

 

Leszedem, de hogyan?

Nézzük meg a lehetőségeidet!

Szerencsére kész iparágak szakosodtak már a szőrtelenítésre, így rengeteg lehetőség közül tudsz válogatni.  Először is azt kell eldönteni, hogy ideiglenesen vagy végleg akarsz-e megválni a szőrtől.

Ha az utóbbira szavazol, akkor a végleges szőrtelenítésre lesz szükséged és egy kis pénzre is persze, mert ez az egyik legkevésbé pénztárcabarát megoldás – de legalább tartós. Lézerrel távolítják el a szőrszálakat a bőrből, de ne ijedj meg, egyáltalán nem fájdalmas a folyamat. Kúraszerű kezelésre kell járnod, minden testrészre alkalmazhatod és 5-10 évig tartós.

20160519borotva-gyantazas-vegleges-szortelenites-1

Ha nem szimpi ez a megoldás és hagyományos vizeken eveznél, akkor a következőket vetheted be: gyanta, borotva, szőrtelenítő krém, csipesz.

Gyanta

Előnye, hogy sokáig megmarad a puhaság, mondjuk olyan 3 hétig nem kell szenvedned a szőrtelenítéssel és nem is olyan nagyon drága (körülbelül 3000 forint egy testrész leszőrtelenítése), hátránya viszont, hogy kozmetikushoz kell menj, ha igazán pontos munkát szeretnél – vagy nagyon kell értened a dologhoz, hogy otthon magadnak szépen el tudd készíteni.

karon_levo_szor_elrejtese_cukorgyanta

Borotva

Ez egy baromi költséghatékony és fájdalommentes megoldás – pont ezért talán a leggyakrabban választott is egyben. Pár száz forintért már lehet borotvát kapni, egy kis hab/szappan/tusfürdő és már mehet is menet. Hátránya, hogy nem lesz túl sokáig sima a bőröd és a szőr is könnyen benőhet.

vegleges_szortelenites_ipl_villanofeny

Szőrtelenítő krém

Fölkened, lemosod, ez is elég egyszerű, de a hatása nem tart tovább a borotváénál, viszont az ára magasabb. Ha ezt a megoldást választod, érdemes egy kis bőrterületen elkezdeni kísérletezni, Bár bőrbarát anyagokból vannak a kenőcsök, de sosem lehet tudni…

szortelenites_21

Csipesz

Ezzel nyilván a szemöldököt és pár kimaradt szőrszálat érdemes eltávolítani. Szemöldökre egyébként más megoldásokat is alkalmazhatsz, de arról majd a következő cikkben! 😉

Bármit is válassz, hosszútávon az fog megtérülni, ha egyféle módot alkalmazol rendszeresen. A bőrnek ugyanis nem jó, ha összevissza variálgatod.

Szőrök mindenfelé – mitévők legyünk?
Te mit használsz?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share