Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A szüleik szerint sokan tanulnak nyáron is – Te közéjük tartozol?

A szüleik szerint sokan tanulnak nyáron is – Te közéjük tartozol?

Mindjárt vége a nyárnak, hamarosan becsöngetnek! Te hol töltötted a nyarat? A játékkereskedő és importőr Formatex Kft. felmérése szerint a családok több mint fele közel 20 ezer forintot költ nyári táborozásra, 37 százalékuk azonban nem választ tábort nyáron gyermekének.

A kutatás szerint a szülők 14,5 százaléka iskolai napközis táborban gondoskodik az elhelyezésről, 34,5 százalékuk sport-, tánc- vagy kalandtábort választ, 17,7 százalékuk pedig alkotó, kézműves, kreatív, vagy dráma tevékenységekkel foglalkozó tábor mellett dönt, közel 8 százalék pedig nyelvi tábort választ.

A válaszadók 24 százaléka szerint a gyerekük a nyári szünetben nem foglalkozik tanulással, mintegy 47 százalékuk azt válaszolta, hogy hetente egy-két órát tanul, 17,4 százalékuk pedig hetente 3-5 órát. Legtöbbjük, közel 40 százalék kötelező olvasmányokat olvas, de majdnem ugyanennyien vannak, akik készségfejlesztő játékokon keresztül tanulnak, egynyolcaduk nyelveket gyakorol, 13,6 százalék pedig azt tanulja, amiből gyengén állt az iskolában. Valószínű, hogy a gyerekek körében nem túl népszerű a nyári tanulás, de kifejezetten pozitív az, hogy egyre többen – a megkérdezettek közel 40 százaléka -fedezi fel a játékokon keresztüli fejlesztést.

Nyár - Tanulás
Ta tanultál a nyáron?

Forrás: MTI

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share