Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Szuperhős, egy szakterület mestere, hiteles személyiség, empatikus ember – Ilyen szerintetek egy ideális tanár

Szuperhős, egy szakterület mestere, hiteles személyiség, empatikus ember – Ilyen szerintetek egy ideális tanár

Hétről hétre bemutatunk egy-egy pedagógust, akik saját diákjaik szavazatai alapján kiválóan végzik a munkájukat. Ezen a héten azzal foglalkozunk, mit gondolnak a diákok, kik azok a tanárok, akiket nem csak a több-kevesebb jólneveltségük miatt viselnek el a tanulók, hanem emberileg és szakmailag is respektálnak. Az alábbiakban amerikai diákok véleményét olvashatjátok.

A My Voice Aspiration Survey keretei között 414000 amerikai iskolást kérdeztek az oktatás minőségéről. A felmérésbő kiderült, hogy a diákok 65 százaléka szerint van olyan tanáruk, akit pozitív példaképnek tekintenek. 48 százalékuk szerint törődnek velük a tanáraik személyesen és 45 százalékuk érzi azt, hogy a pedagógusoknak számít az, ha hiányoznak az iskolából. Azonban érdemes elolvasni néhány 10.-es diák diák beszámolóját azzal kapcsolatban, véleményük szerint milyen egy igazán jó pedagógus.

“A jó tanárok kedvesek. Ezen kívül rajonganak azért, amit tanítanak. Ha a tanár maga sem hiszi azt, hogy amit tanít, az fontos, akkor a diákok sem fognak törődni az adott tantárggyal. A jó tanár ezen felül törelmes, és emberileg is törődik a diákjaival.” Jada (10. évfolyam)

“Szerintem az a legfontosabb, hogy a tanár megértse annak a korosztálynak a problémáit, akivel foglalkozik. A jó kisugárzás is alapvető.” Gabby (10. évfolyam)

“Számomra az a legfontosabb, hogy egy tanár legyen nyitott és két lábbal a földön járó személyiség.  Nagyszerű embereknek szeretném őket látni, sőt barátnak. Olyanok, mint a szuperhősök, mindig ott vannak neked.” Brandon (10. évfolyam)

” A jó tanárok törődnek a diákaikkal. Amennyiben ez így van, mindent megtesznek majd, hogy jó oktatásban részesüljenek.” Arber (10. évfolyam)

” Az igazán jó tanároknak a diákok a legfontosabbak. Úgy igyekeznek vicessé tenni az órákat, hogy közben mindig a lényegre koncentrálnak. ” Laurelle (10. évfolyam)

” A jó tanárok képesek kezeleni az egész osztályt, elérik, hogy úgy dolgozzon a csapat, hogy közben jól szórakozzanak. Lelkesek, megértőek, segítőkészek és türelmesek. ” Vernice (10. évfolyam)

” A jó tanárok elkötelezettek a diákok iránt, figyelnek a visszajelzéseikre, kreatívak és legfőképpen, tisztelik őket. ” Toni (10. évfolyam)

Szuper pedagógusok
Szerinted ki a jó tanár?

Forrás: Huffingtonpost.com, educationworld.com

Kép: www.educationworld.com

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share