Támogassa adója 1 százalékával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr Alapítványt!

Rovat

Megosztás

Csak egy-két percet kell rászánnia az adóbevallás elkészítésekor, vagy akár attól független időpontban. A felajánlás a már befizetett adóból történik, tehát a rendelkező nyilatkozat kitöltésére szánt pár percen kívül egyéb ráfordítást nem igényel.

Idén is lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó (szja) 1+1 százalékáról, legkésőbb május 21-ig, az szja-bevallástól függetlenül is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy bárki dönthet úgy, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja.

A 2024. május 21-ei határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha valaki május 21. után rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen, és a késedelem igazolási kérelemmel sem menthető ki.

Adója 1 százalékát felájánlhatja

  • egy regisztrált civil szervezetnek,

    további 1 százalékát pedig
  • egy technikai számos vallási közösségnek vagy
    a kiemelt költségvetési előirányzatnak.

Támogassa adója 1%-ával a magyar nyelv bástyáját, a Magyar Nyelvőr Alapítványt!

Aki úgy dönt, hogy a civil szervezeteknek felajánlható 1%-ot a Magyar Nyelvőr Alapítványra fordítja, az a magyar nyelv megőrzését, kutatását, ápolását szolgáló rendezvényeket, kiadványokat, törekvéseket támogatja a határainkon innen és a határainkon túl, valamint hozzájárul, hogy az alapítvány az arra érdemes személyeket erkölcsi és anyagi elismerésként évről évre Magyar Nyelvőr Díjjal jutalmazza.

Adószám:

18120024-1-41

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta