Tanulj nyelvet szórakozva!

Rovat

Megosztás

Nyelvtanulás? Neked is egyet jelent a végtelenbe tartó magolással, az unalmas példamondatokkal, a tornyosuló idegenszó halmokkal és a növekvő kétségbeeséssel? Lehet másképp is! Mutatunk pár példát arra, milyen az amikor szórakozva tanulsz és tanulva szórakozol!

1.

Speechyard

Az idegen nyelvek gyakorlásának és új kifejezések elsajátításának egyik legjobb módja, ha közben mozizol. Ilyenkor eredeti nyelven, felirattal nézd a kiválasztott filmet. Úgy sajátíthatod el az élő nyelvben használatos kifejezéseket, hogy közben legálisan ki is kapcsolódsz. Ezt a módszert fejlesztette tovább a Speechyard szolgáltatása, ahol filmjeleneteket tudsz megnézni felirattal, de ha egy ismeretlen szóval találkozol, nem kell a szótárért nyúlnod, elég egy kattintás és a program máris kiírja a fordítást. Létrehozhatsz saját könyvtárakat, rendszerezheted a szókincsedet, sőt az oldalon más, idegen országokból  mozizó felhasználókkal is chatelhetsz a telefonodról is! Indulhat a mozi?

2.

5 perc angol

Ezt a méltán népszerű tanfolyamot talán már be sem kell mutatni, annyira sikeres a nyelvtanulók körében. A mobilodról vagy a laptopodról is megnyithatod az ingyenes leckéket, melyek napi öt percet rabolnak el az életedből, de ha jobban elmélyedsz bennük, garantáltan többet akarsz majd. A feladatok között találsz zenékhez, filmekhez, sorozatokhoz kapcsolódóakat is, így például az Agymenők vagy a Grace Klinika közben is fejlesztheted a szókincsedet.

3.

Learn English Throuhg Movies

Nyelvvizsga előtt állsz és úgy érzed már semmi sem állhat az utadba az oklevél megszerzéséhez? Akkor tégy egy próbát és teszteld a tudásod ezen az angol nyelvű oldalon! Kedvenc filmek, híres jelenetek, kultikus mondatok segítségével bővítheted a szókincsedet és ellenőrizheted a tudásodat. Válassz filmet és nyomj egy play gombot!

 

Olvass többet!

Tanulj nyelvet szórakozva!
Kimennél külföldre nyelvet tanulni?

Képek: english

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta