Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Zebut kell lopni, hogy házasodhassanak

Zebut kell lopni, hogy házasodhassanak

A mai napig rengeteg hagyomány él Madagaszkáron. Az Inforádió Világszám hétvégi műsorában arról is hallhattok majd beszámolót, hogy milyen házassági szokások élnek Madagaszkár egyes területein.

Szabó Nóra, nem rég tért haza önkéntes útjáról és élményeit Dr. Kiss Róbert Richarddal, a műsorvezetővel is megosztotta – olvasni a vilagszam.hu oldalán.

„Ez egy próba Madagaszkáron, amely elsősorban délen elterjedt. Ha egy férfi házasodni szeretne, akkor először közli szándékát, majd ha a szülők szimpatikusnak találják, akkor megkérik, hogy lopjon el egy zebut. Ez a helyi megfelelője a szarvasmarhának. Miután a férfi elment, ellopta a zebut és letöltötte a börtönbüntetését, azt követően mehet vissza tárgyalni a szülőkkel.”

– mesélte Nóra Dr. Kiss Róbert Richardnak.

Madagaszkáron hatalmas szegénység uralkodik, pontosan ezért nagyon fontos, hogy a családfő legyen olyan rátermett, hogy biztosítani tudja a családja számára a biztos hátteret. Ez a különös szokás Madagaszkáron azt igazolja, hogy a férfi, aki házasodni szeretne, akár még lopás útján is képes élelmet szerezni családjának, még akkor is, ha utána vállalnia kell a következményeket.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától. 🙂

Fotó: upload.wikimedia.org

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share