Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Te ágyba bújnál egy vadidegennel?

Te ágyba bújnál egy vadidegennel?

Jól teszed, ha egyéjszakás kalandba keveredsz?

Bevallom, elbizonytalanodtam, amikor a heti beosztásban azt a címet láttam: ’Egyéjszakás kalandok pro és kontra’. Én ugyanis a legkevésbé sem vagyok a híve ennek, és a kamaszoknak is inkább a tartós kapcsolatot javaslom. Ám vannak, akik örömüket lelik a futó viszonyokban, egy jó újságíró pedig mind a két oldalt bemutatja.

Pro

Egyre több fiatal létesít alkalmi szexkapcsolatokat. Barátokkal, haverokkal, vagy egy pár órája megismert, korábban sosem látott vadidegennel. Ha megnézek egy filmet, abban a legtermészetesebb jelenet, amikor a fiú és a lány a buli után az ágyban köt ki. És nevezhetjük Hollywoodot felszínesnek vagy túl habosnak, ebben a dologban biztosan rátapintott a lényegre. A buliutánszex-jeleneteket valójában nem a nagy filmgyár, hanem a sors írja.

Judit is volt már ilyen „film” szereplője, és nem bánta meg. Amikor arról kérdeztem, mit tart jónak az egyéjszakás kalandokban, a következőket mondta: „Először is: jó érzés szeretkezni valakivel. Másodsorban, önbizalomtuningoló hatása van. Szexinek érzed magad, mert meghódítottál valakit.”

tumblr_lvp0ais52V1r64pn3o1_500

Kontra

Judit ma párkapcsolatban él, ezért már esze ágában sem lenne lefeküdni egy ismeretlennel. Aminek a gyors élvezet mellett árnyoldalai is vannak.

„A napokban pont erről beszélgettünk egy barátommal. Ő mesélte, amit egy haverjától hallott. A fiú egyéjszakás kalandját ecsetelte: >> Annyira nem volt szép a lány, dehát plusz egy.<< A gyengébbik nem tagjainak tudni kell, a pasik így fogják őket emlegetni az együtt töltött éjszaka után. És visszahallani, hogy strigula vagy, nem lehet a legjobb érzés…”

Különösen akkor nem, ha a másik fél titkon szerelmet remélt. A hollywoodi filmekben ugyanis szex után ez a folytatás… Hogy a realitás talaján maradjunk: Hevesi Kriszta szexuálpszichológus a Károli Gáspár Református Egyetem egy előadásán rávilágított: az egyéjszakás kaland nem okoz igazi élvezetet. A fiú és a lány nem ismeri egymás igényeit és testét, így nem tud a másiknak olyan örömöt okozni, mint egy hosszútávú partner. És – ezt már én teszem hozzá – az ismeretlen lehetséges nemi betegségeiről sincs tudomása. Buli után, ittasan pedig kinek is jut eszébe egy óvszer…

dope-fresh-supra-shoes-swag-couple-Favim.com-1018934

Persze ebből akár kisbaba is lehet. A Felkoppintva című film (maradjunk Hollywoodnál) alaptörténete is ez: Alison és Ben találkoznak egy szórakozóhelyen. A kelleténél többet isznak, majd egymásba gabalyodva zuhannak az ágyba. Másnap reggel kissé kiábrándító a nő számára a tunya és komolytalan éjszakai partnere, hát még a felismerés pár hétre rá: gyereket vár tőle.

Kellemetlen, ha a szépnek hitt fiúról vagy lányról kiderül, nem az, akinek látszott. Az alkohol valahogy másnak mutatta… Ehelyett roppant ellenszenves és csúnyácska az illető, aki büszkeségtől dagadó kebellel írja az ágya fölötti falra a kis strigulát. Amit mínuszba tenni már semmilyen csodatollal  nem lehet.

Plusz egy
Neked már volt egyéjszakás kalandod?

Szöveg: FF

Fotók: tumblr, weheartit

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share