Teknős támadt rá az operatőr gépére

Rovat

Megosztás

Kalandos útja volt az Inforádió Világszám műsorvezetőjének és operatőr barátjának, amikor New Orleans városába tartottak.

A Mississippi mocsarak közelében lévő autóúton átkelő hatalmas teknőst szerették volna visszaengedni a vízbe, amikor egy váratlan dolog történt.

„Egyenesen nekünk ugrott és csattant a kamerán az állkapcsa.”

– mesélte Dr. Kiss Róbert Richard, a műsorvezető.

4-2-10-snapping-turtle-img_03582

Később kiderült, hogy nem egy szimpla teknőssel, hanem egy aligátorteknőssel volt dolguk. A különös kinézetű hüllőt mindenképpen megakarták örökíteni felvételen, de az aligátorteknős nem adta magát könnyen.

„Amikor megpróbáltuk elhúzni a kamerát, hogy egy jó kis felvételt készítsünk, akkor megfordult és ugrott egy nagyot. A kollégám még pont ellépet, de az állat állkapcsa a kamerán csattant.”

– osztotta meg velünk élményeit Dr. Kiss Róbert Richard. Az erről készült felvételeket még a korábbi Világszám televíziós műsorában is leadták.

aligator-1399352-1600x1200

Mississippi környéke azonban nem csak teknőseiről, de aligátorairól is híres. Igazi aligátor lesen is részt lehet venni. Meglepő, hogy a kísérők még pillecukorral is etetik az aligátorokat, mindezt azért, mert oda vannak ezért az édességért. Képesek egészen magasra kiemelkedni a vízből csakhogy kaphassanak egyet. Sőt, még kis aligátorokkal is lehet fotózkodni.

A Mississipi városiasabb részén egyébként van, hogy még a vízbe is könnyedén bemerészkednek a lakók, noha ez nem igazán biztonságos, de állításuk szerint ők már megszokták az aligátorok közelségét. A műsorvezető és társai azonban inkább vízi eszközre szálltak és úgy járták be a környéket. Bár, mint kiderült az sem túl biztonságos, ha a vezető úgy irányítja a csónakot, mintha gyorsulási versenyen lennének.

 

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Fotók: fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net, naturallycuriouswithmaryholland.files.wordpress.com, http://ujszo.com/

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta