Télen a Trópusokon

Rovat

Megosztás

Dr. Kiss Róbert Richárd turisztikai újságíró, a RadioTours műsorvezetője ezúttal Balogh Sándorral, a Tropical magazin alapítójával és Sramkó Nórával, a Kozepsuli.hu magazin életmód rovatvezetőjével beszélgetett műsorában a magyarok utazási szokásairól, lehetőségeiről télvíz idején.

A Tropical magazin nevéhez hűen a trópusi hangulatot hozza el számunkra. Főképp az ázsiai országokról olvashatunk benne, de Afrikáról is megtudhatunk érdekességeket. A magazin bemutatóját néhány hónappal ezelőtt láthattuk a budapesti Tropicariumban, ahol a főszerkesztő gyakorlott búvárként merészkedett a cápák közé – közölte a Világszám magazin.

A műsorban kiderült, hogy a magyarok egyre inkább utaznak az ünnepek alkalmával akár belföldre, akár távoli tájakra és a trópusi vidékeket is meglehetősen vonzónak találjuk. A lehetőségek tára igen széles, akár fiatalként, akár családdal indulnánk útnak.

K.R.Richárd.: A magyarok szeretnek utazni?

B.Sándor: Igen, a magyar egy kalandor nép volt a történelem során és ez ma is meg van bennünk, ezért sok olyan helyen előfordulnak magyarok, ahol más turista nem nagyon jár. A világon szinte mindenhol találkoztam magyarokkal, akik hajlandóak és szívesen vállalnak olyan munkát, amiket el sem tudunk képzelni.

K.R.Richárd.: Akik trópusi szigeten, a pálmafák tövében élnek a Vörösmarty térre vágynak?

B.Sándor.: Én azt gondolom, hogy igen. Mindannyian máshová vágyakozunk. Egy kenyai kunyhóban valószínűleg arra vágynak, hogy megtapasztalják azt a rengeteg fényt, amit Budapestenen vagy Párizsban láthatnak.

A középiskolások körében is divatos manapság az utazás és úgy tűnik könnyebben megvalósítható, mint akár az előző generáció számára volt. A nyelvtudás sem okoz már akadályt, hiszen az angol nyelv alapszintű ismerete akár az Internetről is elsajátítható, így a mai fiatalok sokkal nyitottabbak és bátrabban indulnak útnak, akár évente többször is.

K.R.Richárd.: Mennyire érdeklődnek a fiatalok az utazás iránt?

S. Nóra: Rugalmasabbá kezd válni a világ, a fiatalok gyakran iskola mellett elmennek dolgozni és a megkeresett pénzt utazásra költik. Én gyerekkoromban egyszer mentem évente, a húgom már többször is megteheti. Nem csak belföldre, hanem külföldre is vannak lehetőségek, akár sítáborok vagy fesztiválok keretében, szervezett formában.

K.R.Richárd: Meg van az utazás iránti vágy a fiatalokban?

S.Nóra: Igen, meg akarják ismerni magukat és ezt leginkább a tapasztalataik alapján szeretnék elérni és persze az utazás izgalma is motiválja őket.

K.R.Richárd: A munka is motiválja őket. Egyik tanítványom Londonban Shreknek öltözik és le lehet vele fotózkodni. Nem egy tipikus bölcsész karrier, de ő ezt választotta. New Yorkban is van egy Magyar Shrek.

K.R.Richárd: Hogy állnak a magyar fiatalok a nyelvtudással?

S.Nóra: Manapság nagyon jól, hiszen angolul egész könnyen meg lehet tanulni, nem feltétlenül kell nyelviskolába járni, csak akkor, ha anyanyelvi szintre akarják fejleszteni. A zeneszámokból, a külföldi portálokról saját maguk is tudják fejleszteni a nyelvtdásukat.

Mint azt a műsorvezetőtől megtudtuk, Balogh Sándor nem csak a Tropical Magazin alapítója, hanem a Magyar Afrika Társaság elnökeként is tevékenykedik, Afrikában legalább 40 országban járt, így sok érdekességet hallottunk az eddigi témákban Afrikát illetően is. Elmondása szerint ott a nyelvtudás természetes adottság, hiszen közel 3000 nyelvet beszélnek a kontinensen. Az angollal most már majdnem mindenhol el lehet boldogulni, de vannak olyan országok, mint például Marokkó, ahol az idősebb korosztály még mindig csak franciául szólal meg. Az afrikai hölgyek számára vonzó lehetőséget jelent egy európai férfival kötött házasság, de a magyar lányok körében sem ritka már az afrikai férj választás. Az elmondottak szerint azonban nem árt óvatosnak lennünk, ha az Interneten találnak meg minket a távoli világrészből akár nőként vagy férfiként hízelgő ajánlatokkal, mert nem mindig a vonzalom áll az üzenetek hátterében és gyorsan lenullázhatjuk a bankszámlánkat, ha bedőlünk nekik.

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,813RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta