Ezt nézed:  / Suli / Tényleg jók a felnőtt színezők?

Tényleg jók a felnőtt színezők?

A felnőtt színezők az elmúlt években a virágkorukat élik. Szinte minden könyvesboltban megtalálhatóak. Vannak egyszerűbbek, de egészen bonyolultak is, nem beszélve a különböző ismert történetek/jelenetek rajzairól.

Nos, aki nem tudná, a felnőtt színezők azok, amik kifejezetten a felnőttek számára készült színezők. Elsőre talán gyerekesnek tűnhet a gondolat, mégis hatalmas sikernek örvendenek. Nem is gondolnánk, de rengetegen töltik el ezen ábrák színezésével a szabadidejüket. Amúgy mellesleg nagyszerű kikapcsolódást is nyújtanak.

Elsődleges céljuk ugyanis ez. Lekötni az embert és elterelni a gondolatait. Annyira bele lehet merülni, hogy csak órákkal később eszmélünk rá, hogy mennyi az idő. Időtöltésnek egészen remek. TV nézés közben, vagy zenehallgatás mellett igazán kellemes. Egyes színezők pedig úgy hirdetik magukat, mint stressz oldók.

Tapasztalataim alapján én is azon a véleményen vagyok, hogy a felnőtt színezők el tudják érni, hogy az ember egy bizonyos nyugalmi állapotba kerüljön. Megfeledkezik a mindennapok nehézségeiről és egy kis időre nem a problémákra koncentrál. Néhány pszichológus már alkalmaz olyan módszereket is, amik kifejezetten a színezőkre épülnek. A betegeik figyelmét ezzel a módszerrel sikeresen lekötik, ezzel pedig a koncentrációjuk egy dolog iránt felerősödik.

Saját magamon is azt tapasztalom, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lesz az ember, ha egy órára belemerül. Nem csoda hát, hogy ekkora sikernek örvendenek mostanában a felnőtt színezők. Pénzben is kifizetődő, ugyanis pár ezer forintos áron kaphatóak, amik körülbelül 20 oldalt tartalmaznak, de egy oldal is órákat vesz igénybe, míg elkészül.

Tényleg jók a felnőtt színezők?
Szoktál színezni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share