Tényleg jók a felnőtt színezők?

Rovat

Megosztás

A felnőtt színezők az elmúlt években a virágkorukat élik. Szinte minden könyvesboltban megtalálhatóak. Vannak egyszerűbbek, de egészen bonyolultak is, nem beszélve a különböző ismert történetek/jelenetek rajzairól.

Nos, aki nem tudná, a felnőtt színezők azok, amik kifejezetten a felnőttek számára készült színezők. Elsőre talán gyerekesnek tűnhet a gondolat, mégis hatalmas sikernek örvendenek. Nem is gondolnánk, de rengetegen töltik el ezen ábrák színezésével a szabadidejüket. Amúgy mellesleg nagyszerű kikapcsolódást is nyújtanak.

Elsődleges céljuk ugyanis ez. Lekötni az embert és elterelni a gondolatait. Annyira bele lehet merülni, hogy csak órákkal később eszmélünk rá, hogy mennyi az idő. Időtöltésnek egészen remek. TV nézés közben, vagy zenehallgatás mellett igazán kellemes. Egyes színezők pedig úgy hirdetik magukat, mint stressz oldók.

Tapasztalataim alapján én is azon a véleményen vagyok, hogy a felnőtt színezők el tudják érni, hogy az ember egy bizonyos nyugalmi állapotba kerüljön. Megfeledkezik a mindennapok nehézségeiről és egy kis időre nem a problémákra koncentrál. Néhány pszichológus már alkalmaz olyan módszereket is, amik kifejezetten a színezőkre épülnek. A betegeik figyelmét ezzel a módszerrel sikeresen lekötik, ezzel pedig a koncentrációjuk egy dolog iránt felerősödik.

Saját magamon is azt tapasztalom, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb lesz az ember, ha egy órára belemerül. Nem csoda hát, hogy ekkora sikernek örvendenek mostanában a felnőtt színezők. Pénzben is kifizetődő, ugyanis pár ezer forintos áron kaphatóak, amik körülbelül 20 oldalt tartalmaznak, de egy oldal is órákat vesz igénybe, míg elkészül.

Tényleg jók a felnőtt színezők?
Szoktál színezni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta