Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Tényleg van matekból szóbeli vizsga?

Tényleg van matekból szóbeli vizsga?

Elképesztő! De igaz! Hogy hogyan kell ezt elképzelni? Miért is jó, ha Ti még nem hallottatok róla?

Matekból azoknak kell, vagy fogalmazzunk úgy, lehet szóban is érettségizni, akik nem érték el a minimális, kettes osztályzathoz elegendő pontszámot az írásbeli érettségin. A matek szóbeli valójában egy lehetőség Nektek, hogy ne kelljen újra érettségizni ősszel ebből a tárgyból!

Így néz ki a szóbeli matekérettségi:

A szóbeli vizsgán legalább 20 tételre kell számítanod. A vizsgáztatásra jogosult szaktanár állítja össze a tételeket. Egy-egy tétel három egyszerű elméleti kérdést (definíciót, tételkimondást) és három gyakorlati feladatot tartalmaz. A kérdések és feladatok más-más témakörből kerülnek kiválasztásra (ahogyan az írásbelin is).

Az értékelés szempontjai:

1. Az elméleti kérdések összesen: 15 pont
2. A három feladat összesen: 30 pont
3. Önálló teljesítményre való képesség, a feladatok logikus előadása, illetve a matematikai kommunikációs képesség: 5 pont

Azt, hogy a harmadik szempont szerinti 5 pontból mennyit kap a vizsgázó, annak a mérlegelésével kell eldönteni, hogy a vizsgázó milyen mértékben tudott önállóan megbirkózni a kérdésekkel, illetve a feladatokkal; ha segítő kérdésekre volt szüksége, azokat megértette-e és a feleletében fel tudta-e használni. A szóbeli vizsgát is tett vizsgázó végső értékelése az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes pontszáma alapján történik – írja az Oktatási Hivatal.

 

Mindenkinek azt kívánjuk, hogy erre ne legyen szükség! Ha még, akkor pedig sok sikert hozzá!

Korábban ITT írtunk a petícióról a matekérettségi ellen!

Forrás: Eduline

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share