Tetoválás! Igen vagy nem?

Rovat

Megosztás

Nagyon sok embernek van már tetoválása, ami lehet jól látható helyeken, de eldugott helyen is. Felmerülhet a kérdés, hogy csináltassunk-e mi magunk is?

 

Egy tetoválásnak általában valamilyen jelentése van. Az adott személy számára fontos dolgot képvisel, amit magán akar őrizni. Fontos tényező, hogy aki ebben gondolkodik, az komolyan vegye fontolóra, hogy egész életében magán fogja viselni a motívumot. Ugyan lehetséges már az eltávolítása, de nagyon költséges és fájdalmas is.

Aki elsőnek szeretne magára varratni valamit, mindig nehéz dolog eldöntenie, hogy megtegye-e, vagy sem. A döntés nem mindegy, hiszen később már nem tudunk változtatni rajta. Többen is azt szokták mondani, akiknek több tetkójuk is van, hogy ha az ember elkezdi, akkor nincs megállás. Mindig kell több és több.

Fontos tényező az életkor is. A fiatalkori döntésünket évekkel később könnyen megbánhatjuk, így előrelátónak kell lenni. Kell hozzá egy bizonyos érettségi szint, mikor már képesek vagyunk önálló döntéseket hozni és vállalni is tudjuk a következményeket. Ez a tetoválás esetében is igaz. Amit valaki tizenévesen megcsináltat, lehet hogy 5 évvel később már bánni fogja, ezért érdemes előre tekinteni és feltenni magunknak a kérdést: biztos, hogy nem fogom ezt megbánni később?

Ha valaki mégis úgy dönt, hogy magán fog viselni valamit, akkor érdemes egy olyan helyre menni, ami megbízható és jók a visszajelzések. Igaz, hogy drágább és sok esetben a több hónappal későbbi időpont is távolinak tűnik, de profi munkáknak ez a kritériuma.

A tetoválás egy olyan dolog, ami nem kötelező. Ne akarjunk csak azért készíttetni egyet, hogy feltűnőek legyünk vagy népszerűek. Ez csak egy ideig, óráig tart. Attól is tartózkodjunk, hogy csak azért csináltassunk, mert másnak is ilyen van és nekem is ez kell. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy valóban van-e olyan fontos dolog az életében, aminek szeretné, ha látható nyoma is lenne, vagy olyan motívum, amit képes lenne egész életében hordani.

Tetoválás! Igen vagy nem?
Szeretnél tetoválst csináltatni egyszer?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,549RajongóLike
179,305KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta