Thaiföldön büntet Herr Müller és a 10.B – Fák jú, Tanár úr! 2.

Rovat

Megosztás

A bűnözőből pedagógussá avanzsáló Herr Müller és fájdalmasan idétlen, ám szeretetreméltó osztályának története most sem okozott csalódást azoknak, akik úgy érzik, telítődtek az Anna Kareninával, és valami könnyedebb szórakozásra vágynak.

Talán emlékeztek még, hogyan került Zeki Müller, az egykori bűnöző, a Goethe Gimnázium katedrájára, ahol pedagógusként szinte minden olyan dolgot elkövetett, amelyek biztosan nem szerepelnek a mostanában oly sokat vitatott etikai kódexben. Noha Herr Müller sem empátiából, sem műveltségből, sem indulatkezelésből nem kapna ötöst, a diákok mégis megkedvelték. Lehet éppen azért, mert egy nyelven beszél a nehezen kezelhető 10. B-vel.

Fuck_Ju_Goethe_1382954771630791

A második részben Herr Müller és osztálya, a cuki-nyomi Chantall, a dögös-félkegyelmű Zeynep, a kanos Danger és a többiek Thaiföldre mennek osztálykirándulni, ahol ráadásul a rivális Schiller gimi diákjaival is szellemi és fizikai párharcba keverednek. A tét: melyik suli segít látványosabban a szegény sorsú thai kisgyerekeknek, és nyer szereplési lehetőséget a német oktatási minisztérium kampányfilmjében. Annnyit elárulhatunk, hogy Herr Müller alvilági kapcsolatai is jelen vannak még a tanár úr életében, így a diákjaiéban is.

kép2

Az idegen kultúrában botladozó 10.B osztály jól hozza a tapló nyugati fiatalok viselkedésmintáit, akiket szemforgatva nézünk, ha utazunk, és éppen nem mi magunk vagyunk azok, akik így viselkednek.

fack-ju-goethe-2-filmstill

A Fák jú, Tanár úr! 2 megbízhatóan hozza, amit vállalt. Jól adagolt, testnedvekkel erősen átitatott poénok,  könnyen kiszámítható, ám mégis megható személyiségfejlődés, összeveszés és nyilvánvalóan bekövetező, ám  a nézőknek is megkönnyebbülést hozó, kibékülés.

Kép Forrása: cache.pressmailing.net, bild.de, www.zeit.de

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta