Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / A Times Square valójában nem is egy igazi álomhely szilveszterkor?

A Times Square valójában nem is egy igazi álomhely szilveszterkor?

A Inforádió Világszám műsorvezetője, dr. Kiss Róbert Richard rengeteg helyre kalauzolta már el a hallgatókat, nem volt ez másképp újév második napján sem. A műsorvezetőnek New York városában, a Times Square helyszínén is volt már alkalma szilveszterezni, de beszámolója alapján ez közel sem olyan nagy élmény, mint ahogyan azt a hollywoodi filmekben bemutatják.

Népszerű fellépők, izgalmas programok, egy hatalmas gömb teli kívánság cetlivel és tűzijáték. A Times Square ezzel várja a résztvevőket szilveszter napján, csak hogy mindezt számtalan várakozás, kényelmetlenség és egy hatalmas tömeg előzi meg.

big

Times Square

 

A műsorvezető ottlétekor már délután kettőkor lezárták az egész teret, a környéket és az odavezető utcákat. A korábbi években volt, hogy 7 millióra becsülték az utcán ünneplők számát, ebből sokan megpróbáltak betérni a Times Square-re, de mivel a terület befogadóképessége körülbelül 60-100 ezer fő, így nem tudott mindenki részt venni az álombulin. Általában az jár sikerrel, aki már egy nappal az esemény kezdete előtt „sátrat ver” a mínusz fokban, vagy szilveszter reggelén megérkezik a helyszínre. Délután leginkább azok járhatnak sikerrel, akiknek a helyszín közelébe van a szállodájuk. Sokan a helyiek közül évek óta szeretnének kijutni az ünnepségre, de vagy dolgoznak, vagy túl nagy a tömeg.

Az újságírónak társával együtt sikerült bejutnia egy elszeparált helyre kapcsolatrendszerét kihasználva, de így is 7 órát várakoztak a hidegben. A helyzet azért is kellemetlen, mert az embereknek egy kordon mögé zárva nem nagyon van alkalmuk ide-oda mászkálni. Még egy meleg üdítőért, ennivalóért vagy mosdóhoz is nehéz kijutni. Néhány ember még a pelenkát is bevállalja, csak hogy a Times Square-en ünnepelje az újévet. Külön elkerített részt egyébként az amerikai katonáknak szoktak biztosítani és olyan személyeknek, akik sokat tettek az országért.

img_1695_1389175461

Times Square, dr. Kiss Róbert Richard, Prima Primissima díjas turisztikai újságíró

 

Mindezt valahol talán még is kárpótolhatják azok a programok és előadások, amikkel a várakozás alatt szeretnék szórakoztatni a résztvevőket. A helyszíne több neves csatorna is élőben szokott tudósítani, többekkel interjút is készítenek. A tömegnek még instrukciókat is szoktak adni a stábtagok, hogy éppen tapsolniuk vagy sikítaniuk kell e, de ezt általában nagyon lelkesen fogadják az ünneplők és szívesen közreműködnek.

Este hat óra körül engedik fel azt a nagy gömböt, amikben a kívánság cetliket helyezik el. Éjfélkor, amikor kirobban a gömb, több ezer kívánság száll a levegőben. A műsorvezető is hozzájutott néhányhoz. Elmondása szerint a legtöbben boldogságot, egészséget, jobb munkát, több pénzt és biztos anyagi hátteret kívánnak maguknak.

Éjfél előtt még a visszaszámlálást is többször elpróbálják a tömeggel, majd miután valóban 12 órát üt az óra hatalmas tűzijátékokat lőnek a felhőkarcolók fölé és mindenki az újévet köszönti. Az amerikai himnusz néhány másodpercben felcsendül, majd a New York, New York híres slágerét adják le. A tömeg ünnepel, ujjong és énekel. A tombolás után pedig helyre áll a rend és az emberek elindulnak haza, vagy kedvük szerint tovább indulnak szórakozni.

 

Még több szilveszteri érdekesség az Inforádió Világszám műsorában.

Hallgasd te is az Inforádió Világszám műsorát az FM 88,1 MHz-es frekvencián dr. Kiss Róbert Richard műsorvezetésével! Péntek este 19:00 órától és szombat délelőtt 10:00 órától.

Forrás: Inforádió Világszám, vilagszam.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share