Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Tiniként a Tinderen veszélyesebb, mint gondolnád

Tiniként a Tinderen veszélyesebb, mint gondolnád

Sokan hazudnak a korukról, így könnyen eshetsz az online ragadozók csapdájába a népszerű applikáción.

A legtöbb online randioldal szigorú szabályokhoz köti a felhasználókat, beleértve az életkort is. Nincs ez így a Tinderrel, ahol az összes felhasználó 7 százalékát teszik ki a 13 és 17 év közöttiek, akik még kiskorúak. Az app az online ismerkedés abszolút favoritja, laza szabályzata miatt azonban számos veszély leselkedik a fiatalokra, így nem árt az elővigyázatosság.

A Tinderen ugyanis sokan hazudnak a korukról, nem saját fotót töltenek fel, vagy hamis személyazonosságot adnak meg az ismerkedésnél. Arctalanul könnyebb a beszélgetés és az elutasítást is lazábban lehet venni, hátránya azonban, hogy fogalmunk sincs, kivel állunk szemben. Másrészt azt, aki valós énjét mutatja és saját fotóival regisztrál, nagyon könnyű lenyomozni, hiszen a fotók alapján be lehet lőni a helyszíneket is.

A Tinderen azt is beállíthatják a felhasználók, hogy hány kilométeren belül szeretnének ismerkedni, így az aktuális tartózkodási hely sem marad privát. Az app tökéletes felület az online ragadozóknak, akik pár lépésből tudhatnak meg fontos információkat kiszemeltjükről. Nem árt tehát résen lenni, és azt sem elfelejteni, ami a Tinder egyik alapismérve: sokan csak egyéjszakás kalandot keresnek az applikáción.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share