Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Nyári munkák: Amerikában egyre kevesebb diák vállalja

Nyári munkák: Amerikában egyre kevesebb diák vállalja

Míg korábban sokan dolgoztak kiszolgálóként a gyorséttermekben, a strandokon életmentőként vagy úszómesterként, most csak a diákok egyharmada vállal nyári munkát.

A nyári munka az Egyesült Államokban egész nemzedékeknek jelentette a középiskolai tanévek közötti időszakot, amikor a tinik alig várták, hogy az iskolapadot elhagyva elkezdjék a pénzkeresést. Ahogy sok más, ez is megváltozott az Y generációval: most egyre kevesebben vállalnak nyári munkát a tengeren túlon, csupán a diákok egyharmada.

Míg a nagyszülők és szülők autómosókban, gyorséttermekben, strandokon dolgoztak a nyár alatt, addig unokáik és gyermekeik inkább a gyakornokoskodást választják olyan területen, ami érdekli őket, vagy nyári iskolába mennek, hogy erősítsék a tanulmányaikat. Ez persze nem csak azért van, mert az egyszerűbb munkák ne lennének olyan vonzóak, sok munkahely ugyanis már nem elérhető az automatizálás és robotizáció miatt. A fiatalabb generáció viszont szemmel láthatóan tudatosabb és több lehetőség is áll a rendelkezésükre, mint az idősebbeknek. Ezzel pedig élnek is, ha tudnak.

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share