Tippek és trükkök az érettségire!

Rovat

Megosztás

Csak két nap, és kezdetét veszi az érettségi vizsgák időszaka. Mindenkinek más módszere van a felkészülésre, azonban itt van néhány tipp, ami sokak számára hasznos lehet.

“A legjobb módszer a felkészülésre, ha megoldjátok a korábbi évek feladatsorait.” – írja az eduline.hu.

Ezzel az állítással nem is lehet vitatkozni. Persze, ne arra számíts, hogy ugyanazok lesznek a kérdések, mint a 2004-es érettségi feladatokban, de a feladattípusokat begyakorolni tökéletes megoldás. Persze, azért nem árt, ha mellé van egy kis tárgyi tudás is a zsebünkben. A magyar érettséginél – az írásbelinél – ez nagy segítség lehet, a szóbelire való készülésben pedig segíthet neked akár az egyik érettségi felkészítő videónk is.

Happy graduate student with a certificate after graduation ceremony at the university.

A matek érettségin középszinten nem is kell szóbelizni, ha megszereztük a bűvös 25%-t írásbelin. Így erre az érettségire is a legjobb gyakorlási módszert a korábbi évek feladatsorainak kitöltése jelenti.

Történelemből, bár van szóbeli rész is, az írásbelihez való felkészüléshez jó támpontot adnak az előző érettségi feladatsorok. Az eduline itt szedte össze ezeket a feladatsorokat. A szóbelinél középszinten az iskola határozza meg a tételsort, így sok esetben iskolák és iskolák között csak árnyalatnyi hasonlóságok vannak, de egy két nálatok is esedékes tételt valószínűleg meg fogtok találni a középsuli érettségi felkészítőjében.

A Képek: csak illusztrációk.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta