Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Tippek, hogy ne féljünk a plusz kilóktól!

Tippek, hogy ne féljünk a plusz kilóktól!

Most, hogy túl vagyunk az ünnepeken és kezdünk magunkhoz térni, szinte minden embernek eszébe jut az, hogy le kellene adnia a felszedett felesleget. Ám felvetődik ilyenkor a legnagyobb kérdés: hogyan? Ebben segítünk most  neked!

Ne vidd magad kísértésbe!

Sokszor ott kezdődik a gond, hogy hűtőnk színültig tele van jobbnál jobb ételekkel, és ha belenézünk, akkor is megéhezünk, ha előtte nem is voltunk éhesek. Inkább vezess egy listát, és csak azt vedd meg, amit tényleg fontosnak tartasz ahhoz, hogy el legyél látva élelmiszerekkel, zöldséggel, gyümölccsel.

Mozogj!

Legjobb megoldás, ha elkezdesz sportolni! Kezdetben elég egy rövid kocogás, egy hosszabb séta. Ne ugorj bele azonnal a mély vízbe. Szép fokozatosan növeld a szinteket. A kezdet a nehéz, de ha kitartasz, akkor garantáltan eltűnnek  a plusz kilók rólad!

Forrás: fruitgaloreuk.co.uk

Forrás: fruitgaloreuk.co.uk

Relaxálj!

Szokták mondani, hogy ép testben ép lélek! S ez így is van! Ha a lelked nyugodt, akkor ösztönösen boldog leszel és nagyobb kedvvel kezdesz bele bármibe, akár egy fogyókúrába is. Tehát ha szükségét érzed, mindenképpen menekülj el néhány percre a stressz elől, elég egy csendes hely, egy relaxáló zene hallgatása, vagy ha több időd van, akár egy kirándulás  pl. az erdőbe. Szükség van néha arra, hogy olyan helyre menj el, ahol a csend vesz körül és kiürítheted gondolataid!

Cukrok, nasik, csokik!

Ha a cukorból és a zsírból időben visszaveszünk, nem kell szégyenkeznünk és bosszankodnunk, ha a mérlegre állunk. Igyekezzünk az ünnepek után olyan dolgokat enni, amiknek kevés a kalóriaértéke. Száműzzük az étrendünkből, legalábbis egyenlőre a sütiket, édességeket, rágcsálnivalókat. Törekedjünk arra, hogy minél előbb visszatérjünk a régi kerékvágásba.

Tippek, hogy ne féljünk a plusz kilóktól!
Te mivel védekezel a plusz kilók ellen?