Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Tippek melltartóvásárláshoz

Tippek melltartóvásárláshoz

Szerinted mitől függ, hogy kell-e melltartó? Attól, hogy mekkora a mellünk vagy attól, hogy mennyi idősek vagyunk? Vagy valami teljesen más számít?

Zsófi (15) alig várta az első melltartóvásárlást.

“Már pár osztálytársamnak volt melltartója. Nem mindenkié kosaras, de legalább valami topot hordtak. Nekem nem voltak nagyok a melleim, a legkisebb méret elég volt. Nagyon örültem neki, mert már zavart, hogy átlátszódott a felsőmön a mellem, ráadásul nagyon szép melltartót választottam.”

Anna (16) élményei kevésbé vidámak.

“Nincsenek nagy melleim, ám formásak. Én szeretem őket, szeretem a természetességüket, ezért nem is akartam melltartót hordani. De aztán mégis beadtam a derekamat két éve, mert sajnos cikiztek az öltözőben a többiek, hogy biztos, így akarom felhívni magamra a fiúk figyelmét. Annyira zavart, hogy végül beszereztem egy melltartót, ami nekem elég kényelmetlen volt. Mára az lett a megoldásom, hogy hordok ugyan, de semmiképpen sem szivacsosat.”

Gréta (18)

“Imádom a fehérneműket, nagyon szexinek érzem magam bennük. Igazából nem értem azokat a lányokat, akik nem figyelnek oda, mit hordanak a ruha alatt, mert szerintem alapvető, hogy mindig legyen rajtunk melltartó. Kivéve persze éjszaka!”

Andi (17)

“Nem érdekel, ki, mit mond! Nem hordok tömegárut, szerintem teljesen felesleges költeni melltartóra. Maximum sportmelltartóra, azt meg tudom érteni. De hétköznap hordjon ilyen kényelmetlen cuccot az, akinek ez megéri. Nekem biztos nem.”

Ahogy a beszámolókból is látjátok, sokféle hozzáállás van a melltartókérdéshez. Az biztos, hogy minden lány szembesül vele, valamikor ugyanis döntenie kell: akar hordani vagy sem.

A mi véleményünk, hogy nem ciki az sem, ha hordasz, és az sem, ha nem. Csak tőled függ, miben és hogy érzed jól magad. Ha nagy melleid vannak, akkor érdemes elgondolkodni, mert az tényleg kihívónak tűnhet, ha szabadon hagyod őket, de persze megteheted, csak számolj azzal, hogy minden tekintet, férfi és női egyaránt, rád fog szegeződni, és kapni fogsz néhány megjegyzést is.

Screen shot 2015-04-28 at 5.55.54 PM

Ha kis melleid vannak, és azért választasz melltartót, hogy nagyobbnak hassanak, akkor azért gondold végig, hogy mekkora az esély, hogy lekerül rólad. Tényleg kiábrándító ugyanis, amikor a fiú meglátja, hogy valójában a push-up melltartó olyan, mint a csipszes zacskó: félig üres.

Ha nem randira készülsz, akkor pedig furcsán hathat az ismerőseidnek, hogy egyik nap C kosarasnak tűnsz, másnap pedig csak A-nak. Persze egy kivágott ruhához érdemes lehet szivacsos melltartót választani, de azért légy óvatos.

Vásárlásnál vedd figyelembe, hogy a legfontosabb a kényelem. Ehhez tudni kell, mi a helyes méreted. A legjobb, ha olyan helyen vásárolsz, ahol megmérnek, és megmondják, mi a neked való darab. Állítólag a nők többsége rossz méretet hord, és soha vagy csak évek múltán jön rá, hogy hibázott.

Ha teheted, inkább költs többet a fehérneműdre, és vigyázz rá, mosd megfelelő hőfokon, mint hogy kétszer annyi darabod legyen, de kényelmetlen, eldeformálódott, olyan, ami nyomja a melleid. Ez az egészség kérdése is, nem csak a szépségé.

Ne feledd, bármilyen jól is néznek ki a reklámokban a nagy, felnyomott mellek, nem mindenkinek adatik meg, hogy természetesen olyanok legyenek. De nem is kell ahhoz ragaszkodni, amit ott látsz. Nézz körbe, milyen sokféle melltartó létezik (szivacsos, szivacsmentes, push-up, különböző szabású, stb.), és válaszd ki a számodra legelőnyösebbet. Lehet, hogy az még csak hasonlítani sem fog a reklámhoz!

Ha pedig bármiben bizonytalan vagy, kérd ki a barátnőid tanácsát, esetleg nővéredét, anyukádét.

Szerinted mitől függ, hogy kell-e melltartó?
Szerinted mitől függ, hogy kell-e melltartó?

 

Kép: pinterest

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share