Ezt nézed:  / Zsebpénz / TOP5 alternatíva a hamburgersütésre – hogy legyen miből fagyizni a nyáron

TOP5 alternatíva a hamburgersütésre – hogy legyen miből fagyizni a nyáron

Napfény, szóda, strand meg foci – mi kell még a tökéletes nyárhoz? Persze, hogy egy kis munka! A ropogós bankókon túl, a munkavállalás lélektani hatása sem elhanyagolható: megtanulod a pénz értékét, tapasztalatot szerzel, és még büszkén is dőlhetsz hátra nap végén – ma is egy kicsivel önállóbb ember lettél. Ha ügyesen választasz, a móka sem marad el, és szórakozva ütheted el a munkával töltött időt.

Te már vállalhatsz diákmunkát? Jogszabály szerint ma Magyarországon minden 16. életévét betöltött fiatal vállalhat munkát. Abban az esetben, ha még fiatalabb vagy, 15 éves kortól van lehetőséged nyáron, az iskolai tanítási szünetben dolgozni, azonban a munkáltatódnak be kell szereznie a szüleid hozzájárulását. Általánosságban viszont elmondható, hogy a diákszövetkezetek csak 16 éven felülieknek engedélyezik a belépést.

A legjobb munkák elcsípésének titka nem nagy ördöngösség: egyszerűen az elsők között kell lecsapnod az ajánlatokra! Szóval gondolkozz előre, légy résen, és figyeld a hírleveleket? Még nem iratkoztál fel? Hát, tedd meg gyorsan, hogy biztosan értesülhess a legfrissebb melókról.

Van élet hamburgersütésen túl?

Van más lehetőség az olajgőztől fűtött konyhákon kívül? Persze, sőt még a szórólapok és az újságosztás mezsgyéjét is átlépheted.

Íme, a legizgibb nyári melók:

 

1. Kukoricacímerezés

kozpontban

Kukoricacímerezésre már 15 éves kortól keresnek lelkes diákokat. Könnyű fizikai munka, ami a kukorica növény virágának letördeléséből áll. Ha nem vagy két lábon járó GPS, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás számodra, még a végén elveszel a kukoricarengetegben! Haverokkal karöltve viszont biztonságban vagy, gyorsan telik az idő, és közben még bicóra is edzel.

2. Szobalány

popsugar

Szállodákba és hotelekbe már 17 éves kortól jelentkezhetsz a szobaasszonyok jobb kezének. Besegítesz a takarításba, feltöltöd a minibárt, mindezt gyönyörű környezetben. Lehetőleg ne próbáld fel a szoba lakójának ruháját, mert  Ralph Fiennes még belédszeret…

3. Úszómester

d3712d147ea639fd71cbecaa04785fb36aaea3e3ad6762e0a12230cc6b3c3b39

Amellett, hogy bikiniben a vízparton élvezed a napsütést, az úszómesteri munka komoly odafigyelést igényel. Ezért elvállalásához nélkülözhetetlen az előzetes úszómesteri képzés, és általában csak 18 éves kor felett jelentkezhetsz a pozícióra.

4. Hosstess

buckmodels.nl

A hostess munka a number 1 diákmunkák között van. Kóstoltathatsz, szórólapozhatsz, útbaigazíthatod az embereket a rendezvényeken, de akár hajmodell is lehetsz. Ha sikerül jó munkát kifognod, akkor igazán szép bevételt hozhat neked a nyárra. Munkától függően általában 17-18 éves kortól várják a jelentkezőket.

5. Call center

memecenter

Call centeres munkákból is találni egyszerűeket és bonyolultabbakat is, és nagy előny, ha beszélsz idegen nyelveket – így akár 1000 forintot is kereshetsz óránként. 16 éves kortól egyszerűbb, kérdőív kitöltéses munkát vállalhatsz, 17-18-tól pedig már idegennyelvűeket is.

Alternatívák hamburgersütésre
Te melyik munkát vállalnád el?

Képek: reactionfigs.com, memecenter.com, buckmodels.nl, kozpontban.hu

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share