Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Tizenévesen bulizni indulni?

Tizenévesen bulizni indulni?

A bulizás a fiatalok körében népszerű szórakozási mód. A nyári szünet alkalmával számtalan lehetőség is nyílik rá, hogy egy kicsit kicsapjunk a hámból, de érdemes tisztában lenni néhány dologgal, mert könnyen rosszra fordulhatnak a dolgok.

A nagyobb városok számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy a fiatalok elengedjék magukat egy kicsit. Kifejezetten a tizenévesekre specializálódott szórakozóhelyek is léteznek, de rengeteg más lehetőség is van. Legtöbben ilyenkor élik meg a pörgős időszakukat és fedezik fel, hogy miket rejthet az éjszakai élet. Normális dolognak számít, hogy az ember tizenévesen kezd el bulizni és részt vesz az első élményeiben, azonban nem árt vigyázni. Van pár dolog, amit érdemes szem előtt tartani, mert baj lehet belőle.

Sose menj egyedül! Mindig csoportosan célszerű elindulni, mert este már nincs annyi ember az utcán és könnyen megtámadhatnak. Jobb félni, mint megijedni! Azért jó, ha többen vagytok, mert legalább tudtok egymásra vigyázni.

Mind tudjuk, hogy az alkohol szinte elengedhetetlen kelléke a bulizásnak. Ez mondhatni, hogy majdnem állandó tartozék. A mértékletességre pedig ügyelni kell. A tizenévesek, főleg azok, akik még sosem próbálták korábban, nagyobb veszélynek vannak kitéve, mert nem tudják, hogy hol a határ. Hajlamos lehet nagyobb adagot a szervezetbe vinni, mint amit gyorsan le tudna bontani, így rosszullét lehet a vége. Okosabb, ha kicsivel kezdi valaki, ha annyira ki akarja próbálni az illető, mert gyorsan át lehet esni a ló túloldalára. Mindenkinek van egy ilyen sztorija.

Melinda egy 14 éves lány, aki szintén elindult a barátaival az éjszakába, aminek az lett a vége, hogy nem emlékezett hogy került haza. A mértéktelen alkoholfogyasztás megártott neki, így teljesen kiestek az emlékei aznap estéről. Csak pár nappal később nézett nagyokat, mikor megtudta, hogy miket is csinált. A barátai szembesítették a tényekkel, valamint előbukkant pár kínos fénykép is, amit legszívesebben kitörölne örökre.

Az, hogy valaki fiatalon elinduljon szórakozni egy kicsit, még nem jelent gondot, egészen addig, amíg ezt megfelelő körülmények között teszi. Viszont nem kell azonnal fejest ugrani. Megfelelő mértéktartással igenis jól lehet szórakozni és vannak olyan igényes helyek, ahol odafigyelnek az emberre.

Tizenévesen bulizni indulni?
Voltál már buliban?