Több milliót keresnek az OnlyFansen a tartalomgyártók

Rovat

Megosztás

Az Index érdekes riportot készített Princess Kiara Lord felnőtt filmes tartalomgyártóval és a ValóVilágból megismert Ollári Róberttel. A téma pedig nem volt más, mint az OnlyFans.

Azok számára, akik nem ismerik névről a platformot, kicsit bemutatjuk. Princess Kiara Lord úgy fogalmaz, ez az újgenerációs, fizetős Instagram. Egy olyan platform, ahol ugyanúgy közelebb kerülhetsz a másikhoz, csak még személyesebb és erotikusabb tartalmakat láthatsz tőle és reagálhatsz azokra, amennyiben persze előfizetsz rá. A nő bizalmasan meséli el, hogyan kommunikálnak vele a férfiak és mi az, amit leginkább szeretnek, hogyan bánjon velük.

Az OnlyFansen lévő, főként erotikus tartalmakat kreáló influenszerek világa egyre vonzóbb terület a fiatalok számára. A növekvő oldal jelenleg közel 420 millió egyéni aktív felhasználót regisztrál havi szinten. Persze a platform fenntartásához az alkotóktól 20%-ot vonnak le a keresetükből, de a kiemelkedő tartalomgyártókat ez sem riassza vissza, hiszen így is milliókat tudnak keresni vele.

Az iparág pedig már ott tart, hogy kifejezetten a jelenlévő tartalomgyártók menedzselésére létrejött ügynökségek jönnek létre világszerte. Felvetődik azonban a kérdés, mennyire fog beleszólni a dolgokba az AI, a mesterséges intelligencia ugyanis a későbbiekben mindenre képes lesz és minden olyat meg tud majd alkotni, amit csak el tudunk képzelni. Ez azonban egyelőre csak spekuláció és talán csak időszakos, hogy a tartalomgyártók nagyot tudnak kaszálni a lehetőséggel.

Sokaknak azonban megélhetési forrás és életük 0-24 óráját kiteszi, hogy a platformra anyagot készítsenek.

Jan 19, 2005; Los Angeles, CA, USA; Actress DREA DE MATTEO stars as Iris Ferry in the Rogue Pictures action thriller, ‘Assault on Precint 13.’ Directed by Jean-Francois Richet.

Nemrég szivárgott ki a hír, miszerint A Maffiózók színésznője, Drea De Matteo is az OnlyFansen kereste meg a kenyérre valót, hogy kifizesse jelzáloghitelét.

Megtettem, de nem akartam megtenni.

fogalmazott a színésznő.

A következtetés pedig nem más, mint hogy rettenetesen nehéz helyzetben vannak a fiatalok egy olyan világban, ahol az OnlyFanshez hasonló portálok teljesen természetesek és megszokottak. Ahol, ha körbe nézünk, bármelyik ismerősünk fent lehet és nagy a csábítás, amikor meghalljuk, mennyit keres vele. Szembenézni a nehézségekkel a mindennapokban, vagy felregisztrálni és egy viszonylag egyszerű módon megkeresni a többszörösét annak, amit bármelyik munkahelyen megkapnánk?

Persze a tartalomgyártók erre is kitértek és fontosnak tartották megosztani, hogy nem szabad azt gondolnunk, hogy ez egy könnyen jött pénz. Ennek a munkának is meg van a hátránya és itt sem szabad “ellustulni”. Hiszen magától nem csorog be az a pénz, a tartalmakat folyamatosan gyártani kell és újat és újat mutatni magunkból.

Kérdés persze, hogy kinek mi fér bele és hogy a fiatalok mennyire képesek átlátni a helyzet súlyát. Az interneten megosztott tartalmakért mennyire lehet felelős egy olyan fiatal, akinek fogalma sincs róla, milyen következményekkel járhat, hogy ilyen videókat oszt meg magáról?! Hiszen, mint tudjuk:

Az internet nem felejt!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta