Tollukat tépve kínozzák a libákat

Rovat

Megosztás

Télen szeretjük a meleg kabátokat, amikben gyakran liba- vagy kacsatoll van. Ezzel önmagában nem is lenne baj, de nem mindegy, hogyan jut el a toll abba, amit viselünk. Elvesszük, vagy megvárjuk, amíg kihullik?

Brigitte Bardot az egyik leghíresebb francia színésznő  nem sűrűn levelezik a magyar és a lengyel miniszterelnökökkel Orbán Viktorral, de most megtette. Hogy miért?

Nyílt levélben kérte az ÉLŐ kacsák és libák tollfosztásának betiltását.- közölte le a francia filmszínésznő állatvédő alapítványa. Bizony bizony… Te is meglepődtél igaz?

Az Európai Unióban tiltott tevékenységnek minősül élő állatokon végezni a tollfosztást. A France2 francia hírcsatorna a napokban már beszámolt híradójában az olaszországi Moncler luxusmárka gyártási folyamatáról, mivel ők csak feldolgozott szárnyasok tollát használják a ruháikhoz, de az 5 perces videó magyarországi és lengyelországi felvételeket is tartalmazott. A felvételeken látszik, hogy a tollfosztást kis hazánkban bizony még mindig élő állatokon végzik.
http://www.youtube.com/watch?v=-TAMlt2NwdI

A francia közszolgálati televízió múlt héten „szörnyű képeket mutatott be, amelyeket lengyel és magyar telepeken forgattak, és azokon méltatlan és felháborító körülmények között láthatók tolluktól megfosztott libák” – írta levelében a színésznő, aki, mióta visszavonult, csak állatvédő alapítványával foglalkozik.

“Ezt a barbár tevékenységet, amely komoly sérüléseket és nagyon nagy fájdalmat okoz a szárnyasoknak, akár évente négyszer is megismételhetik” – hívta fel a figyelmet a 2 miniszterelnöknek címzett levelében, majd még hozzátette:

„A sebeket gyorsan így-úgy bevarrják azok, akiknek az a dolga, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legnagyobb mennyiségű tollat tépjenek ki.”

A tollfosztások nyolcvan százalékát még mindig élő libákon és kacsákon végzik a világban!!!

„Be kell, hogy tiltsák ezt az elvetemült és tűrhetetlen gyakorlatot egy európai uniós országban, amelynek példát kell mutatnia ebben az embertelen világban- írta Bardot a saját alapítványának honlapján is közzétett levélben.

Madarat tolláról, embert kabátjáról…

Brigitte Bardot igyekszik emlékeztetni arra, hogy országunk mellett Lengyelország is aláírta azt az uniós egyezményt, amely a tenyésztés céljából tartott állatok védelméért született. Gondolj csak bele, neked is fáj, ha kitépik a hajad, vagy ha gyantázol, vagy epilálsz, de amíg te ezt önszántadból csinálod, ők kénytelenek elviselni a sok felesleges fájdalmat.

Brigitte Bardot írt Orbánnak
A te kabátodban van toll?

 

Forrás: zold.info

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta