Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Tömegközlekedési magatartások

Tömegközlekedési magatartások

Busz, villamos, vonat, metró. Mindenhol megvannak ugyanazok a közlekedési magatartások, amik annyira jellemzőek. Mi magunk is részei vagyunk, még ha nem is vesszük észre.

Sokszor gyorsabb eljutni a célunkhoz, ha tömegközlekedésben veszünk részt. Ez főként Budapestre igaz, de a nagyobb városokra is jellemző lehet. Gyors, nem kell parkolást fizetni és nagyobb távok megtételére is alkalmas. Azonban vele járója, hogy másokkal együtt kell utazni. Összeszedtem a legtipikusabbnak számító viselkedési formákat, amikkel találkozni lehet.

Élet-halál harc az ülőhelyért

tömeg-a-metrón

Reggelente, valamint munkaidő után jellemző az a kép, hogy amint kinyílik az ajtó azonnal előre kell nyomulni és birtokba venni az egyik ülőhelyet. Van, aki annyira siet, hogy még az ajtó kinyílását se várja meg teljesen, már a legszűkebb résen préseli be magát, csak hogy ne kelljen állnia. Még arra az egy-két megállóra is komoly viadal alakul ki. Nagyon felemelő ilyenkor azt figyelni, hogy mennyire megy a helyezkedés, és hiába próbálnak intelligens állampolgár módjára viselkedni, a szemükben megcsillanó ösztön a háttérbe szorítja a kulturáltságot.

Jön a banyatank!

0475210_PE615479_S5

 

Felszáll a néni a gurulós bevásárlókocsijával. Természetesen akkor kell utaznia, mikor amúgy se lehet mozdulnia, ezért mindenki lábán áttolja kocsi kerekét, kinyilvánítva nem tetszését a tömeg láttán.

Átvágja magát a tömegen. Lökdösődik, majd négy törött lábujj után elfoglalja az elsőbbségi ülést, miután az „álljál fel, mert meghalsz” kifejezésével az arcán felállította az eddig ott helyet foglalót. Hangos szitokáradat következik, utazik egy megállót, majd újabb törött lábujjakat maga után hagyva leszáll.

Háromfogásos vacsora

can-t-find-the-perfect-clip-art-88Htwt-clipart

Kihagyhatatlan a listáról, hogy valaki összekeverje a villamost egy étteremmel. Értem én, hogy éhes, és lehet, nem evett semmit egész nap, na de 10-15 perc igazán kibírható lenne. Talán a gyomorsav termelésben játszik szerepet a jármű mozgása, ez esetben szinte kötelező!

Ez meg ki volt? Biztos nem én!

hispanic young woman holding breath

 

Azonban tény, hogy a bélműködésre jótékony hatással van a tömegközlekedés. A csendben kiengedett szelek tovalibbennek, és boldogan fedezik fel a másik orrjáratait. A tettes sosem kerül elő, így a tulajdonos biztonságban tudhatja magát.

Engem néz?

annoyed-im-watching-uEgyik legáltalánosabb, mikor valaki csak néz ki a fejéből, esetenként mereven bámul ki az ablakon. Másik esete, ha konkrétan egy embert néz. Odapillantok, és észreveszem, hogy valaki figyel. Egy perc múlva még mindig ugyanez. Most már én is nézem őt, erre elkapja a fejét és néz másfele, majd miután nem figyelek oda rá, megint engem néz. Was ist das? Ez megy végig, és nem tudom miért.

Álomszuszék

tumblr_mz9d82qj5h1rqmud0o1_r2_1280

Feje a vállára, vagy az ölébe bukik. Esetenként hangosan horkol. A mellette ülő veszi át a párna szerepét, tekintélyes nyáladagot csorgat a ruhájára. Bárhol és bármikor képes elaludni, még állva is. Valami rejtélyes oknál fogva azonban sose felejt el leszállni. Mindig akkor ébred fel, mikor az ő megállója következik.

 

Tömegközlekedési magatartások
Melyikben ismersz magadra?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share