TOP 5 étel, amit te is el tudsz készíteni

Rovat

Megosztás

Minden este nézed a Séfek séfét, de nem tudsz megcsinálni egy rántottát sem normálisan? Semmi baj, ajánlunk neked néhány ételt, amit könnyen el tudsz készíteni, bármilyen szaktudás nélkül!

Grízes tészta

Kép forrása: mindmegette.hu

Hozzávalók:

1.5dl búzadara
2ek olaj
2dl víz
1csip só
40dkg metélt tészta
lekvár

Elkészítés:

A grízes tészta elkészítéséhez első lépésként a búzadarát a felhevített olajban, közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett megpirítod.
Félrehúzod, majd felöntöd a vízzel, hozzáadod a sót, végül lefedve állni hagyod, hogy a daraszemek megduzzadjanak (vigyázat, mert a víztől nagy gőz csapódik fel).
Közben bő, sós vízben kifőzöd a tésztát. Alaposan lecsöpögteted, még forrón a darába forgatod, és porcukorral, lekvárral tálalod.

Ennél egyszerűbben egészen biztosan nem lehet tökéletes grízes tésztát készíteni.

Csirkepörkölt

Kép forrása: cityfood.hu

Hozzávalók:

Csirkemell (fél-1 kg)

Vöröshagyma (1 v. 2 db)

Pirospaprika (1 evőkanál)

Kis olaj

Elkészítés:

Egy-két evőkanál olajon megpirítod az apróra vágott hagymát és amikor az átlátszó lesz, leveszed a tűzről. Ekkor beleteszed a pirospaprikát és rádobod az apróra vágott csirkemellet. Kissé így magában megpirítod, majd felöntöd fél-1 dl vízzel és lefedve hagyod rotyogni. Ízlés szerint sót, borsot, majorannát, chilit, bármit tehetsz bele!

Köretnek főzz ki egy kis tésztát!

Palacsinta

Kép forrása: pexels

Hozzávalók:
20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
3 dl szóda
csipet só
2 ek Vénusz étolaj


Elkészítés:
Felütöd a tojásokat, kicsit felvered, majd hozzáadod a lisztet. Apránként hígítod a tejjel és a vízzel, csipet sóval ízesíted. Az olajat is hozzáadod. Forró serpenyőbe öntessz annyi tésztát, hogy ne legyen túl vastag a palacsinta, majd mindkét oldalát pirosra sütöd.

Készen is vagy! Jöhet a többi száz!

Sült burgonya

Kép forrása: pexels

Hozzávalók:

Mirelit burgonya vagy szimpla burgonya

Elkészítés:

A legegyszerűbb, ha mirelit burgonyát veszel, de ha nem, akkor csak hámozz meg 1-2 krumplit, aztán be a forró olajba! Amikor aranybarna lesz, akkor lesz készen!

Bögrés mákos

Kép forrása: papasmamasmagazin.hu

Végül, de nem utolsó sorban jöjjön egy kedvenc desszert, a bögrés mákos. Ami isteni és méregetned sem kell, elég hozzá egy bögre és az alapanyagok összekeverése után mehet is a sütőbe!

Hozzávalók:
20 dkg mák (1 bögrényi)
1 bögre cukor
1 bögre finomliszt
2.5 dl tej
1 db tojás
1 csipet só
2 ek napraforgó olaj
1 tk sütőpor
A díszítéshez
10 dkg csokoládé
10 dkg vaj
3 ek cukrozatlan kakaópor

(1 bögre=2,5 dl)


Elkészítés
:
A tojást a cukorral habosra kevered. Apránként hozzáadod a többi hozzávalót is, és alaposan összedolgozod. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntöd.
Közepesen meleg sütőben (180 fokon) 15-20 perc alatt készre sütöd.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta