TOP 5 szleng amit ismersz, de nem tudod honnan jött!

Rovat

Megosztás

Mai világunkban ezer meg ezer szleng kifejezést használunk. Akár Facebookon, akár élőben, rengeteg olyan kifejezésünk született, amik már egyszerűen beépültek a köztudatba, miközben tíz évvel ezelőtt még bambán nézett volna mindenki rá, hogy mit is jelent az. De vajon honnan jöttek ezek?

Belegondoltál már az ilyen kifejezések eredetébe? Milyen szóból, avagy minek a rövidítése alkotta meg az adott szleng szót? Lássuk!

1. LOL

Tulajdonképpen a legtöbb szleng kifejezésünk angol szavakból vagy kifejezésekből, illetve azok rövidítéséből született. Az egy más kérdés, hogy van olyan, amit csak mi, magyarok használunk, és vannak olyan ponyvaszavak, melyeket egy az egyben átvettünk külföldről. Utóbbi táborát erősíti a LOL is, hisz erről még egy filmet is elneveztek, biztosan hallottatok már róla. A LOL angolul a hangos nevetés rövidítése. Érdekes egyébként, hogy a LOL és a WOW kifejezés is amellett, hogy szleng szavak, pont két konkurensnek mondható számítógépes játék címe. Nem fura?

2. YOLO

A kifejezés, amit rendszerint hallunk, ha valaki olyan őrültségre készül, amit nem igazán tud ész érvekkel alátámasztani, egyszerűen csak azt akarja nekünk elmondani, hogy “könyörgöm, tesó… egyszer élünk, ki kell próbálni!” csak kissé menőbben hangzik úgy, hogy: “Bro! Yolo, nem?” Szerinted?

3. OMG

Szintén angol szavak rövidítése, kicsit egyszerűbb mint az előzőek, itt pontosan érthetjük a logikát a szó megalkotásakor. Egyszerűen az “Oh My God!” vagyis az “Istenem!” felkiáltásunk angol megfelelőjének kezdőbetűinek egymás után tételével keletkezett a kifejezés.

4. NM

Jöjjön egy abszolút magyar példa, csak hogy lássátok, ilyen is van, nem minden szleng angolból született. Ez egy “magyar gyártmány”, használni akkor szokták, amikor valaki valakinek valami szívesség megtétele után a hálálkodást szeretné csitítani, jelentése tulajdonképpen csak annyit mond, hogy “nem tesz semmit”, egészen pontosan a “nincs mit”-ből a két első betűt illesztettük össze: Nincs Mit!

5. THX

Ha már a 4. pontban átnéztük, mit kell válaszolni egy hálálkodásra, tanuljuk meg magát a hála nyilvánítást is! Gyakorlatilag valamit megköszönni tudunk ezzel a kifejezéssel, amit leginkább csak leírva használunk. Szintén rövidítés, az angol “Thank you, avagy Thanks” kifejezés rövidítése, a hangzás miatt egy X-re módosítva az utolsó betűt.

Volt olyan szó, aminek már tudtad a jelentését? Szavazz! 😉

Ismerted már valamelyik kifejezést?
Ismerted már valamelyik kifejezést?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta