Top 8 Guinness-rekord | Ha nem látod, nem hiszed!

Rovat

Megosztás

Ismeritek a mondást: Kiguvad a szeme? Nos, ennek a listának a láttán nem is csoda, ha a Tiétek is ki fog! Elképesztő, szinte az emberi testből adódó határokat feszegető vagy éppen azokat elmosó rekordok és rekorderek igenis léteznek!  

A legelképesztőbb Guinnes-rekordokat gyűjtöttük Nektek össze! Jó elképedést kívánunk!

1. Csodálkoztok?

Így biztos nem! Az amerikai Kim Goodman mindenre képes rácsodálkozni, de nagyon durván! 12 mm-re (1,2 cm) tudja kidülleszteni a szemét, pontosabban a szemgolyóit.

2. Nagyláb létezik!

Egy venezuelai fiú maga nagyláb! A 22 éves Jeison Orlando Rodriguez Hernandez jobb lába 40,55 centiméter, a bal lába 40,47 centiméter hosszú, ezért speciális cipőre van szüksége! Ugye, hogy nem érdemes bánkódni, ha nem mindig kaptok megfelelő méretű cipőt?

3. Alien a Földön!

Ez a fiú aztán képes a száját tátani! A legszélesebb szájjal, ami 17 cm (6,69 hüvelyk) Francisco Domingo Joaquim “Chiquinho” büszkélkedhet Angolából.

4. Táltos

Régen úgy tartották, ha valaki több ujjal született, akkor csodákra lehet képes. Nos, a rekordot tartó férfinak, Devendra Suthar-nak összesen 28 ujja van! 14 ujj a kezén és 14 a lábán. A férfi asztalosként dolgozik, ezért vágás során különös óvatossággal kell dolgoznia. Milyenek lehetnek az általa készített tárgyak?

5. Égimeszelők

Ők a világon a legmagasabbak együtt! A férj: Sun Mingming a 2,36 méteres, míg felesége: Xu Yan 1,87 méter magas, így a kínai házaspár együttesen 4,23 méter magas.

6. Szimatot fogtatok?

Neki biztos nem csal soha! A török Mehmet Özyürekhez-nek van a világon a leghosszabb orra! Ha leírjuk számban, vajon elhiszitek? 8,8 cm-es!

7. Nyúlánk

Az angol Garry Turner szakasztott olyan, mint a Fantasztikus 4-es egyik tagja! Igaz, ő nem egy űrbéli utazásnak, hanem egy ritka betegségnek köszönheti azt, hogy képes nyújtani a bőrét.

8. Nektek menne?

A szintén angliai Maxwell Day képes a lábait kifordítani! Méghozzá 157 fokban! Így ő az, aki a legnagyobb külső lábfordulást tartó rekorder! Hogy hogyan jutott eszébe? Látta az előző rekordet, és arra gondolt, ez neki menne!

+ 1 Matuzsálem

A világ legidősebb embere egy japán nő, aki most 116 éves! Kane Tanaka 100 éves kora óta erről álmodott! Mivel büszke erre, mi sem hagyhattuk le a listáról!

Fotók: guinnessworldrecords.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta