Ezt nézed:  / Hírek / Utazás / Top 8 MEGAPARTY a világban

Top 8 MEGAPARTY a világban

Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró, aki szinte az egész világot körbeutazta, mindösszesen 169 országban járt.  Sok mindent látott, de ezek a durva bulik még őt is meglepték…

Az újságíró több balul elsült magyarországi szilveszterezés után döntött úgy, hogy ezentúl külföldön int búcsút az óévnek. Lássuk, milyen különleges partykhoz volt szerencséje!

1. A legsportosabb

Copacabana negyedben az év utolsó napján nemcsak a táncoló tömeg, de a hotdog árusok is felvonulnak. A péksüteményt kesudió teszi még ízletesebbé.

Ezen az estén a focié a főszerep: hatalmas kivetítők közvetítik a brazil csapat legemlékezetesebb góljait, és az ünneplő emberek mezt is vásárolhatnak. Majd következik a szamba: 1 millió ember ropja szenvedélyesen, mielőtt ruhástól csobbanna a tengerbe.

tumblr_myq1j7FtsZ1rf9hn3o1_1280

2. A legdrágább

Ezért a címért Las Vegas és Dubaj vetekszik: ez előbbinél hatalmas megapartyk, az utóbbinál híres fellépők tartják lázban a lakosokat. Vegasban a legromantikusabb a szilveszter. Rengeteg esküvő köttetik szilveszterkor. A szállodák megtelnek, s nők hada rohangál meseszép rózsaszín estélyiben. Az otthon maradtaknak pedig élőben közvetítik a menyegzőt.

vegas_wedding

3. A leghabosabb

Thaiföld egyik szállodája, a Hard Rock Hotel különleges meglepetést eszelt ki vendégeinek szilveszter éjjel: habpartyt szerveztek! A medencébe habot öntöttek, ami meghaladta az egy métert! Belépés csak fürdőruhában!

header_13043_4

4. A legöregesebb

Az újságíró csalódott a mauritiusi szilveszterben. Egy szálloda látta  vendégül, s bár nagyon kedvesek, udvariasak voltak vele, elmaradt a nagy durr. Éjfél után a vendégek csupán koccintottak, majd falatoztak a svédasztal ételeiből. Uncsi!

knitting-group

5. A legnépszerűbb

Ha külföldi szilveszter, valószínűleg egyből mindenkinek New York ugrik be, és a Times Square.  A térre szinte lehetetlenség bejutni, már 14 órakor lezárják. Akinek mégis sikerül, órákig vacoghat a hidegben, mire elkezdődik a műsor. Persze megéri várakozni: világsztárok adják egymásnak a mikrofont a színpadon. Éjfélkor leeresztenek egy óriási gömböt egy szálloda tetejéről, amiből egymillió kívánságcetlit lőnek a magasba.

f35d8f465bfc2b700dd682ead45c9522

Ezen a napon musicalek sokaságát viszik színpadra. Dr. Kiss Róbert Richard turisztikai újságíró szerepelhetett is a ‘No more sleep’ nevű darabban. Többemeletes épületben adták elő, s minden szinten más helyszín kelt életre: utca, temető, kocsma… Tehát igazi sztár lehetett a közönség azon az éjszakán.

1399366794_White-Princess-Feather-Mask-venetian-masquerade-masks

 6. A legproblémásabb

Acapulcoban hajófelvonulás és jet-ski verseny a program december 31-én. Ez mind szép és jó, viszont a helyiek hajlamosak megszívatni az ünneplőket: az újságíró barátjával be akart menni egy Enigma nevű szórakozóhelyre, de kétszer is hazaküldték őket nem megfelelő öltözetük miatt. A fő gond egy ujjatlan trikó volt!

7. A legősibb

A Venezuelához tartozó Margarita-szigeten  különleges partit tartottak: az emberek ősemberruhába bújtak, kezükbe bunkósbotot ragadva, és ezzel ütlegelték egymást- persze csak játékosan.

2899114417_1985c14178_b

Az ország egyébként más szempontból is legek közé sorolható: itt a legveszélyesebb szilveszterezni. Mikor Kiss Róbert Richard Venezuela fővárosában, Caracasban járt, bandaháború tört ki, melyben 125 ember vesztette életét. Szállásuk köré emiatt védőrácsot szereltek – nem is mert az utcára lépni senki.

8. A legmágikusabb

Ecuadorban s a szilvesztert megelőző napokban szorgos munka folyt: woodoo-babákat készítettek a lakosok. Még a buszokat is ezek a figurák ékesítették aznap! Éjfélkor aztán tüzet raktak, és ünnepélyes keretek között elégették a bábukat. Ezzel, úgy vélik, elűzték a rosszat. Most már nyugodtan kezdetét veheti az új év.

ecuador

 

Világszám- az InfoRádió műsora minden pénteken és szombaton egy új helyre kalauzol.

(Fotók: collider.com, mic.com, lasvegasbride.wordpress.com, .atlasobscura.com, watsontravels.blogspot.com, thebridgesmagazine.com, okok1111111111.blogspot.com, pattaya.hardrockhotels.net, smosh.com, flickr.com)

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share